1 Aprilie – Ziua Pacalelilor pentru pasionatii de fotografie

1 aprilie, Ziua păcălelilor, este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli, fiind marcată și de pasionații de fotografie. Vă propun o recapitulare a celor mai interesante farse din 2019 găsite pe internet și încep cu ”știrea” celor de la NikonRumors, conform cărora, Nikon va lansa un aparat foto DSLR pentru stângaci:

1 aprilie farsa fotografi gluma dslr nikon stangaci
aparat foto dslr Nikon pentru stangaci – 1 aprilie

Tot NikonRumors a mai anunțat că Nikon va lansa un aparat foto instant.

poza nikon optos aparat imagistica retinala
Nikon Optos – farsa

Dar ca să fim serioși pentru un moment, Canon chiar a lansat două aparate foto instant: Zoemini S şi Zoemini C. Iar acel așa zis aparat foto instant Nikon, este de fapt un aparat pentru imagistica retinală.

shop.yellowstore.ro

Revenind la farsele de 1 Aprilie, filiala UK a celor de la Pentax a anunțat că firma japoneză va lansa Pentax ME-D, un tribut modelului Pentax ME din 1976.

poza aparat foto pentax me-d 1 aprilie farsa fotografi
Pentax ME-D – Ziua Pacalelilor

Mathieu Stern anunță kitul Vintalens, care vă ajută să transformați obiectivele moderne scumpe în obiective vintage (de epocă). Kitul Vintalens include o sticlă “praful podului bunicii”, un bender pentru recreația acelui “aspect filtrat” și un pachet de spori de ciuperci pentru efect toatl vintage.

Tot la capitolul vintage, Kamerastore a lansat un nou serviciu de personalizare a camerei “pentru a vă ajuta cu acea patină neagră frumoasă și foarte căutată”. O echipă de experți vă va alama camera dintr-o singură mișcare.

Sonyalpharumors a ”aflat” de noua cameră fără oglindă Sony A8s, care are un nou senzor ultra-sensibil cu rezoluție înaltă (USHR) de 97,2 megapixeli, fotografiere în rafală 6fps, ISO 3276800, 10K RAW video, 12K fotografii, sloturi pentru carduri SD și 20+ intervalul dinamic (High Dynamic Range). Prețul ”noului” mirrorless A8s: 10.299,99 USD.

poza afis farsa pentru fotografi 1 aprilie gluma sony
Sony A8s – mirrorless – farsa pentru fotografi

Siteul de stock photography Shutterstock a anunțat: ”Biblioteca virtuală va deschide prima bibliotecă de cărămizi din lume pentru o experiență de brand complet imersivă. Și va fi enormă.” Farsa lor de 1 Aprilie este și un joc de cuvinte în engleză.

PhotoRumors ne aduce la cunoștință că Elon Musk, cel care se ocupă de mașina electrică Tesla, a încheiat un parteneria cu Yashica pentru a lucra la Y35, “cel mai bun aparat de fotografiat realizat vreodată”.

Yashica Y35 aparat foto farsa pacaleala fotograf
Yashica Y35

Vă recomand să vedeți: Sindromul DSL-ARM: campania/parodie pentru promovarea mirrorless-urilor Olympus

casa 35000 euro

Cei de la Adobe nu au uitat de 1 Aprilie Ziua Păcălelilor, anunțând ”noul” app Capture Scent-sei. Cu ajutorul acestei aplicații de smartphone veți capta și mirosul scenei fotografiate. În plus veți putea folosii mirosurile înregistrate în Adobe Library pentru a realiza diverse imagini, logo-uri mai interesante.

Adobe Capture Scent-sei
Adobe Capture Scent-sei – farsa

Din selecția de anul acesta, cea mai interesantă farsă mi se pare idee celor de la Nikon, cu dslr-ul pentru stângaci.Vouă ce păcăleală va atras atenția?

Arata acest articol si prietenilor tai! Sharing is carring! Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.