10 aplicatii care va vor ajuta sa fotografiati mai bine

Cred ca majoritatea pasionatilor de fotografie au in dotare si un smartphone sau/si o tableta asa ca m-am gandit sa va prezint 10 aplicatii (apps) care pot fi de folos celor care doresc sa invete sau sa-si imbunatateasca cunostintele despre fotografie.

husa nexus 7
nexus 7 in husa

Aplicatiile (apps) pot fi folosite pe dispozitivele mobile, fie ele smartphon-uri sau tablete, care au ca sistem de operare Android sau iOS.Ca sa fie mai simplu de urmarit am impartit aceste apps-uri dupa sistemul de operare:

Pentru dispozitivele cu Android puteti descarca de pe Google Play urmatoarele apps:

1. Digital Photograpy Basic

app invatat fotografie
Digital Photograpy Basic

Realizat de AppzDepo’s aceasta aplicatie gratuita se adreseaza fotografilor incepatori.

2. Best Photography Tips&Ideas

app pentru invatat fotografie
Best Photography Tips&Ideas

Este un app care poate fi de folos cind sunteti in “pana” de idei, cand muza (inspiratia) nu vrea sa se arate!De asemenea aceasta aplicatie ofera informatii despre ce echipament sa cumparati, cum puteti trece de la stadiul de hobby la cel de fotograf profesionist, etc.

3. Photography Tutorials

tutoriale foto smartphone
Photography Tutorials

Este o aplicatie realizata de Anton Gregory si cuprinde peste 2000 de tutoriale ce acopera un domeniu larg de informatii destinate atit incepatorilor cit si profesionistilor.

4. Photo Editor Photos Effects

editor foto smartphone
Photo Editor Photos Effects

Aceasta aplicatie gratuita, realizata de Zodinplex, se adreseaza celor care doresc sa aplice efecte si filtre (sepia, fish eye, alb-negru, mirror efect, lomo photography, etc) fotografiilor realizate cu aparatul foto al dispozitivului mobil. Am mentionat acest app, deoarece va arata si pasii ce trebuie parcursi pentru a realiza o fotografie cu un smartphone sau o tableta, iar apoi va arata pasii de urmat pentru prelucrarea imaginii respective.

5. Digital Macro Photography

Digital Macro Photography
Digital Macro Photography

Acest app nu se rezuma doar la macro fotografie, veti mai afla informatii despre compensarea expunerii (exposure compensation), ISO, timp de expunere, etc. Este realizat tot de AppzDepo.

Pentru iOS (adica iPhone si iPad) puteti downloada de pe iTunes Store urmatoarele apps:

1. Elements of Photography (EoP)

iphone app invatat fotografie
Elements of Photography (EoP)

Realizata de Akshara Studios aplicatia pune la dispozitia utilizatorului o gama variata de informatii de la elementele de baza (diafragma, timp de expunere, ISO, distanta focala) pina la cele mai complexe (histograma, masurarea expunerii, raw vs. jpeg, profunzimea de camp, etc).
Aplicatia EoP are o varianta gratuita, dar cea completa (care include toate capitolele si testele de evaluare a cunostintelor invatate) costa aprox. 2 Euro.

2. Photography 101

curs foto pe iphone
Photography 101

Adresindu-se incepatorilor aceast app realizat de Pacific Spirit Media contine un set destul de vast de informatii despre elementele de baza ale fotografiei dar si despre incadrare, lumina, compozitie, etc.In plus daca sunteti conectati la internet puteti accesa si cele 12 videoclipuri cu lectii despre fotografie.

3. Photography Tutorial: Digital Photography

app curs foto
Photography Tutorial: Digital Photography

Un alt app adresat incepatorilor este acesta realizat de compania Udemy.Indiferent ca sunteti posesori de aparat foto compact sau DSLR aveti la dispozitie 37 de lectii, predate de Jerad Hill, plus 4 ore de video cu informatii utile despre fotografie.

4. Portrait classroom: baby and child photography tutorials

ipad app baby photography
Portrait classroom: baby and child photography tutorials

Cum banuiti deja acest app se adreseaza mai mult parintilor sau celor care isi doresc sa fotografieze copii.Acest app nu este gratuit, costa in jur de 2 Euro.

5. Nikon Learn & Explore – photo tips, techniques and terms

lectii foto de la nikon
Nikon Learn & Explore

Chiar daca aplicatia este realizata de Nikon, totusi cred ca si posesorii altor marci de aparate foto pot afla informatii utile.Aplicatia cuprinde imagini si video educationale, articole, tips&trics, glosar foto (asta daca fotodex.ro nu este suficient!), s.a.

Sper sa va fie de folos aceste informatii, iar lista ramane deschisa si propunerilor voastre, care pot fi scrise la rubrica Comentarii.In plus nu uitati de simulatoarele foto iar pentru relaxare un joc foto de la Pentax!

One thought on “10 aplicatii care va vor ajuta sa fotografiati mai bine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.