6 sugestii pentru organizarea fotografiilor din smartphone

Organizarea fotografiilor din smartphone pare activitatea perfectă în această perioadă când este mai bine să #stamacasa.

fotografiat pisica cu telefonul organizarea fotografiilor din smartphone
organizarea fotografiilor din smartphone

Chiar și după ce se rezolvă pandemia de coronavirus (COVID-19), este bine să puneți în aplicare un sistem de organizare a imaginilor din telefonul mobil. Cred că și vouă vi s-a întâmplat să vă treziți că aveți galeria plină de imagini (mai ales după o călătorie) ori că s-au adunat de-a lungul timpului o mulțime de fotografii și/sau clipuri video și nu prea îți dai seama de unde să începi exact acest proces de organizare a pozelor din telefon.

poza fotografa costum popular romanesc fotografiere telefon mobil organizarea fotografiilor din smartphone
Vernisajul ACSINTE.100, expozitia itineranta cu fotografii de la inceputul secolului 20, din colectia personala a sergentului fotograf Costica Acsinte.

Organizarea fotografiilor din smartphone necesită timp și răbdare, dar am 6 sugestii, care sper eu că vă vor ajuta.

1. Salvați fotografiile în computer
Cred că acesta ar trebui să fie primul pas atunci când doriți să vă organizați pozele din telefonul mobil, inclsuvi pe cele primite prin prin programe de mesagerie (ca de exemplu WhatsApp). Chiar dacă telefonul mobil este conectat la diverse servicii de cloud (Google Photos, Apple iCloud, Dropbox, etc) este recomandat să vă salvați imaginile în calculator sau laptop.
Recomandat este ca și imaginile salvate pe calculator să aibă copii de siguranță. Nu uitați: tehnologia este vulnerabilă. Calculatoarele, laptop-urile și hard-urile se defectează uneori. Există nenumărate povești ale oamenilor care și-au pierdut fotografiile de la alte momente importante, pentru că au fost șterse accidental sau s-a defectat hard disk-ul.
Câteva recomandări de sisteme de backup pentru fotografiile digitale am prezentat într-o postare anterioară.

2. Nu faceți fotografii în exces
Știu că este ușor de spus așa, dar mai greu de respectat! Totuși este indicat să nu îți încarci memoria telefonului cu prea multe fotografii, chiar dacă smartphone-ul are multă memorie sau acceptă carduri de memorie de 256GB sau mai mare. Imaginile vor fi greu de organizat.
Indicat este să ștergeți din imagini, în special pe cele care nu sunt clare sau alte probleme. Ar trebui să le ștergeți nu doar pentru că ocupă memoria telefonului, ci și pentru că îngreunează organizarea albumelor.

Citește și: Kingston prezinta noile carduri microSD High Endurance

3. Creați foldere ușor de identificat
Pe cât posibil salvați pozele realizate în foldere cu denumiri clare pentru dvs. De asemenea pentru a ușura căutarea imaginilor, redenumițile cu titluri utile.

4. Adăugați cuvinte cheie și etichete
Strâns legat de sugestia numărul 3, este și modificarea metadatelor.
Metadatele sunt informațiile încorporate în fiecare fotografie digitală, cum ar fi data și tipul de cameră, obiectivul, expunerea, etc. Uneori fotografiile înregistrează și locația în care au fost realizate (coordonatele GPS).
Adăugarea de cuvinte cheie și etichete face ca fotografiile să fie mai ușor de urmărit și găsit.
Depinde de smartphone și sistemul de operare, dar de cele mai multe ori trebuie să faceți clic pe imagine și apoi să apăsați pe pictograma I din partea de sus a ecranului. O fereastră mică vă va arăta metadatele și puteți adăuga cuvinte cheie și etichete.

ishoot.ro

5. Printați fotografiile
Selectează fotografiile care îți plac cel mai mult și printează-le. Poți să faci asta chiar tu cu ajutorul unei imprimante foto sau poți să apelezi la servicii specializate. Serviciile de printing (ca de exemplu Printing F64) pot realizat printuri pe magneți, fotocărți, calendare, printuri de mari dimensiuni, etc.

6. Adună-ți fotografiile laolaltă
După ce ați terminat de oraganizat imaginile din smartphone este bine să căutați prin casă și găsiți toate fotografiile printate, albumele foto poate mai aveți chiar diapozitivele și negativele. Nu uitați de HDD-uri externe, cd-uri, dvd-uri, unitățile USB, carduri de memorie.
Așezând toate imaginile într-o singură zonă, veți avea acces mai facil la ele, iar organizarea lor mai este mai ușor de realizat. De asemenea o organizare centralizată vă poate ajută să descoperitiți dublurile sau triplurile și poate de unele nu mai aveți nevoie.

Bonus: dacă aveți fotografii printate, cu ajutorul unui smartphone puteți să le digitalizați foarte ușor. Citește Google PhotoScan aplicație pentru scanat poze printate

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Probabil ați auzit de efectul Placebo, dar există și efectul Nocebo! Vă îndemn să căutați singuri informații despre Nocebo, dar acum, pe scurt, vă recomand să încercați să reduceți sau evitați avalanşa de mesaje negative, in primul rând din presă.
Tu cum combați plictiseală în casă zilele astea? #stamacasa #staiacasa

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.