Anunt MNAC Anexa

Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC București) are plăcerea să anunţe că i s-a încredinţat de către Ministerul Culturii administraţia unui nou sediu, cu adresa în Calea Moșilor nr. 62-70.

cuvinte pe pelicula
afis

Proiectată și construită în anii ‘30 ca depozit industrial, clădirea s-a aflat parţial în administraţia MNAC încă din 2011, sub numele de Anexa MNAC, printre activităţile desfășurate acolo numărându-se numeroase proiecte dedicate artei tinere și fotografiei (Spaţiul Platforma, Salonul de Proiecte, Josef Koudelka, Zoltan Bela, Maxim Liulcă, Donumenta, etc.)

Berliner Zimmer poze bucuresti
Berliner Zimmer -Anexa MNAC

La vernisajul expozitie foto: “Berliner Zimmer”

Din primăvara acestui an, MNAC este singurul ocupant și beneficiar al întregului imobil (curte, șapte etaje și subsol), situat în zona adiacentă Centrului Vechi. Calea Moșilor nr. 62-70 este amplasat pe una dintre axele ce structurează reţeaua urbană a Bucureștiului, contribuind astfel la identitatea sa modernă. Cu acest nou sediu, MNAC are șansa de a participa la eforturile de re-definire a capitalei ca hub cultural cu dimensiuni sociale.

Vezi si: Apel de proiecte website si logo MNAC

Din 15 iulie 2015, sediul din Calea Moșilor a fost închis în vederea demarării unor operațiuni de evaluare și consolidare a structurii, și de reabilitare a curții și interioarelor, pentru a putea găzdui activităţi în toate spaţiile. Data estimată a reintrării în circuitul cultural, sub numele de MNAC 21, este martie 2016. În pregătirea acestei re-lansări, MNAC 21 va lansa un apel de proiecte adresat organizațiilor non-guvernamentale și sectorului industriilor creative, invitând propuneri de parteneriat în domeniul culturii vizuale și al artelor performative.

Arata acest articol si prietenilor tai! Sharing is carring! Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

One thought on “Anunt MNAC Anexa”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.