Ba e lege! Ba nu e lege!

Marti, 19 ianuarie 2010,am fost la ICR, la dezbaterea “Arta in fata legii” unde invitatii trebuiau sa discute despre proiectul de Lege privind organizarea si exercitarea profesiei de artist vizual.

arta in fata legii

Dar…surpriza: legea proiect despre Artistul Vizual nu exista!

Dumitru Serban (presedintele Uniunii Artistilor Plastici), initiatorul proiectului de lege, s-a dezis in repetate randuri de proiect in fata celor prezenti in sala, sustinand ca e doar un draft dat spre consultare intern in UAP, nefinalizat, nediscutat, neaprobat, care nu a fost depus la Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.

Dumitru Serban_9808

„Sunt uimit ca m-ati invitat aici sa discutam despre un document intern care nu reprezinta decat o cercetare pe care am făcut-o cu ajutorul unei echipe de masteranzi carora le-am dat de tradus din legea canadiana documente si care au facut aceasta compilatie. Am trimis acest mail în luna septembrie, dar nu am primit pana in prezent niciun raspuns din partea artistilor uniunii”, a spus Dumitru Serban.

Autorul acestui draft este Irina Dumitriu fost director al Uniunii si proiectul NU a fost depus la Parlament.

Asadar adunarea de la ICR s-a trezit fara subiectul discutiei.

Dumitru Serban_ Erwin Kessler_Calin Stegerean

Toata lumea s-a declarat de acord cu necesitatea crearii unei forme de protectie sociala a exercitarii profesiei de artist, care in România este asimilata cu munca necalificata, iar artistii au pensii de 200 de lei.

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.