Cerinte fotografiere produse alimentare.

Luna trecuta am fost la un test pentru ocuparea unui post de fotograf-colaborator la o editura, ce se ocupa de carti de bucate.Si de fapt eu nu am mai dat testul pentru ca am aflat ca sedintele foto se puteau face doar dimineata, iar eu as fi fost liber dupa ora 17,30.

Dar m-am gandit ca poate sunt doritori sa afle cerintele pentru sedintele respective asa ca le transcriu aici :

” Camera foto minim 8 Mpix-se va trage doar RAW cu JPG mic atasat.
Se va fotografia cu un obiectiv cu contrast mare, preferabil MACRO, 50-90-105 mm.
Evitati folosirea superangularelor extreme (17-24).
Se va folosi minim diafragma 5.6 – idea este sa aiba camp de claritate suficient pentru a incadra in zona clara o buna parte din ceea ce este pus pe farfurie.Deci nu trebui sa para neclar zona de interes din farfurie ci este nevoie sa fie in clar cam tot ce este in farfurie – in afara farfuriei poate fi blur.
Nu se va folosi ASA mai mare de 100 ASA.
Expunerea sa fie astfel incit histograma sa fie centrata pe cit posibil latindu-se egal spre margini fara sa se inghesuie extrem in una din parti.
Daca se vor folosi timpi mai mari de 1/125 se va folosi trepied si cablu de declansare.
Balansul cromatic este obligatoriu – se va face punctul de alb pe o coala alba in functie de
lumina folosita.
Preferabil sa folositi lampi blitz de studio cu cel putin un soft box in setup.
Nu folositi filtre colorate.
Evitati umririle foarte contrast care produc lumini alaturate umbrelor adinci in cadru de
fotografiat.
Puteti folosi si CubeLight dar este greoi.
Evitati amestecarea luminii naturale cu lumina de la lampi (in special daca folositi lumina
incadescenta).”

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Pin on Pinterest0

One thought on “Cerinte fotografiere produse alimentare.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *