Concerte si focuri de artificii la sarbatorirea zilei limbii Române in Bucuresti

Ziua limbii Române a fost aniversată sâmbătă 31 august în Parcul Titan din Bucureşti în cadrul evenimentului Limba Română – Limba Luceafarului.Cei prezenţi au putut aprecia live nume importante ale muzicii româneşti, printre acestea numărându-se corul Madrigal, formația de muzicǎ veche romȃneascǎ-Anton Pann, grupul Alternosfera iar la finalul evenimentului s-au bucurat de un foc de artificii.

Cor Madrigal ziua limbii romane
Cor Madrigal

Evenimentul din parcul Titan din Bucureşti a fost organizat de primaria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor condus de regizorul Alice Barb.
Evenimentul a început de la ora 17 iar intrarea a fost liberă.Eu am ajuns acolo în timpul concertului formaţiei de rock alternativ Alternosfera din Republica Moldova:

Wamintirile:

Ȋn Monitorul Oficial nr. 145 din 19 martie 2013 a fost publicatǎ Legea nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Române, prin care este prevazutǎ celebrarea acestei sǎrbǎtori pe data de 31 august a fiecǎrui an. Potrivit actului normativ, Ziua Limbii Române poate fi marcatǎ de autoritațile și instituțiile publice, inclusiv de reprezentantele diplomatice și institutele culturale ale Romȃniei, precum și de alte instituții romȃnesti din strǎinǎtate, prin organizarea unor programe și manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau științific.

La final a fost un foc de artificii pe acordurile Rapsodiei Române de George Enescu.

artificii ziua limbii romane
foc artificii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.