Documentar – fotograful Edward Weston in camera obscura

Edward Weston, unul din cei mai importanți fotografi americani, ne dezvăluie in acest scurt documentar, o adevărată călătorie în trecut, câteva din tehnicile folosite în camera obscură.

Edward Weston poza fotograf profesionist
Edward Weston – scurt documentar

Marc Silber a prezentat pe canalul YouTube Advancing Your Photography mulți fotografi minunați din perioada filmului foto. Cel mai notabil, seria sa despre Ansel Adams.
Acum ne aduce în atenție pe Edward Weston (1886 – 1958), unul dintre marii maeștri și pionieri ai fotografiei.

Născut în Highland Park, Illinois, Edward Weston a primit prima cameră foto de la tatăl său în 1902; a studiat la Colegiul de Fotografie din Illinois între anii 1908-1911. Din 1911 până în 1922 a lucrat la un studio portret în Tropico, California.
Într-o excursie în Ohio, în 1922, Edward fotografia liniile și formele abstracte ale Armco Steelworks și la întâlnit pe Alfred Stieglitz, Paul Strand și Charles Sheeler.

În 1932, împreună cu alți șase fotografi a cofondat grupul f/64, care a cerut membrilor săi să folosească camera de în format mare (large-format view camera), o mică deschidere a obiectivului (diafragmă mare) și imprimarea de contact pentru a obține variații precise și detaliate.

poza camera obscura developare fotografii film
Kim Weston – Marc Silber

Cu ajutorul lui Kim Weston, nepotul fotografului, aflăm secrete despre modul în care Edward a developat și printat propriile fotografii, o abordare unică. De asemenea veți auzi povești despre el ca persoană și ca artist.

Videoclipul este un amestec de interviu modern și clipuri dintr-un vechi documentar despre Weston, care arată cum lucra el.

Vă recomand să vedeți: Vechi reviste rusesti de fotografie disponibile gratuit

Alt aspect care mi se pare interesant la acest scurt documentar, este stare bună în care se găsește aparatura foto folosită de Edward și însăși camera obscură.

ishoot.ro

La fel de interesant este și procesul prin care Edward Weston developa filmele, procedeu care putea dura o jumătate de oră sau chiar mai mult. Folosea o soluție special realizată pentru developarea aceasta lentă și verifica din când în când cum se desfășura procesul. Apoi urma retușul.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Majoritatea veniturile financiare ale fotografului Edward Weston proveneau din portrete. Și atunci, ca și acum, oamenii erau atenți la portretele realizate, așa că retușarea nu era lipsită, deși Photoshopul și calculatoarele încă nu existau.

Chiar dacă trăim în era digitalului cred că este intersant să aflăm informații despre tehnica de fotografiere pe film, camera obscură dar și informații despre viața fotografilor.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.