Expoziția de design de obiect „Polska FOLK”

Joi, pe 24 octombrie 2013, a fost vernisată expoziția de design polonez – Polska FOLK – inspirat de arta populară la Sala Foaier de la Muzeul Național al Țăranului Român din Bucureşti.

design  polonez Polska FOLK
expoziția de design polonez Polska FOLK

Expoziția cuprinde 19 obiecte realizate de 17 creatori și grupe de designeri din Polonia. Tema principală a acesteia o constituie obiectele ce fac trimitere la tradiția populară, meșteșuguri și artă decorativă.

Mulți dintre autorii lucrărilor prezentate se află la începutul carierei, continuă să studieze sau dobândesc primele experiențe în materie profesională. Alții sunt creatori deja recunoscuți în lume, distinși cu premii internaționale, ca de exemplu reddot design award

reddot design award
design plonez reddot design award

Lampa Wreatch, design Agnieszka Lasota

Lampa Wreatch, design Agnieszka Lasota
Lampa Wreatch

Obiectele prezentate în expoziție sunt executate din materiale naturale, locale și, în majoritate sunt realizate prin recurgerea la metode meșteșugărești tradiționale.

colier polonez
colier

Cele mai multe dintre ele sunt produse unicat, serii limitate, prototipuri.Printre ele se află ustensile și unelte folosite în gospodăria tradițională: perii, lopeţi, cârlige de rufe, bușteni, roabe, coșuri, dar sunt valorificate altfel decât conform destinației lor inițiale.

jucarii poloneze
cârlige rufe

Scaunul Osiek:

scaun polonez
Scaunul Osiek

Curatorul expoziției Polska Folk este Agnieszka Jacobson-Cielecka:

Scaunul Oxo bucuresti
Scaunele Oxo

La deschiderea expoţiei Polska Folk a fost prezent si ambasadorul extraordinar si plenipotenţiar al Republicii Polone in România, domnul Marek Szczygieł:

Expoziția „Polska FOLK” este deschisă publicului la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Foaier până la 1 decembrie 2013, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.