Expoziția „Mistere Contemporane”, apel la proiecte fotografice

Mai poate lumea contemporană să dezvăluie latura ascunsă, subtilă a fenomenelor și sentimentelor? Cum reușește filmul sau senzorul aparatului foto să surprindă cele mai intime trăiri provocate de fapte banale sau impresionante de viață? Expoziția „Mistere Contemporane”, ce va avea vernisajul în data de 26 august 2013 la Casa Löwendal, provoacă fotografii din spațiul românesc să răspundă la aceste întrebări prin imaginile lor.

ce este?
este

InnerSound New Arts Festival a fost creat în 2012 de un grup de artiști tineri și entuziaști din România. Formatul său inedit, la confluența artelor, se constituie într-o puternică platformă pentru tinerii compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali, regizori, incluzând în același timp personalități consacrate la nivel internațional.

Tema festivalului InnerSound este, pentru 2013, Mysterium. O temă provocatoare atât pentru artişti, cât şi pentru public, ce se referă la tradiţia medievală europeană a misterului, act sincretic ce a precedat naşterea teatrului şi care va fi reinterpretat în cheie modernă şi seculară în cadrul festivalului. Publicul InnerSound va fi invitat totodată să descopere misterul din spatele fiecărui eveniment, mesajul său ascuns, ascultând, văzând, simţind şi interacţionând cu magia pe care artiştii invitaţi i-o vor oferi.

Trimiteti propunerile dumneavoastră în variantă electronică la adresa innersound.festival@gmail.com. Proiectul trebuie să conțină 5 până la 8 fotografii ce oferă o viziune unitară asupra temei, în format jpg, latura lungă 1000 px, rezoluție 72 DPI. Vă rugăm să denumiți fotografiile în forma: nume_prenume_nr foto.jpg şi să includeţi în candidatura dumneavoastră:

– CV sau biografie
– o scurtă prezentare a proiectului

Termenul limită pentru trimiterea fotografiilor este 15 iulie 2013, ora 23:59. Rezultatele jurizării, precum și dimensiunile finale pentru printarea fotografiilor selectate vor fi anunțate în data de 1 august 2013 fiecărui candidat în parte și pe pagina de FB a festivalului (www.facebook.com/InnerSound.Bucharest). Revista de artă Modernism.ro oferă publicarea unui interviu și a portofoliului concurentului care se va plasa pe locul 1 în ierarhia juriului .

Juriul concursului de proiecte fotografice Mistere Contemporane este format din:

Șerban Mestecăneanu, fotograf, director Salonul de Fotografie București
Lucian Muntean, fotograf și editor http://www.modernism.ro
Alexandru Tomescu, violonist
Sabina Ulubeanu, compozitoare, fotograf, director artistic InnerSound New Arts Festival

innersoundfestival.webs.com
www.facebook.com/InnerSound.Bucharest

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.