Expozitie de fotografie Inge Morath: „Jurnalul meu romanesc”

În septembrie 2010 Forumul Cultural Austriac împreună cu Muzeul Ţăranului Român vor prezenta prima expoziţie de mari dimensiuni cu lucrările celebrei fotografe Inge Morath.
Opera fotografică a lui Inge Morath (1923 – 2002) este puternic influenţată de stilul lui Henri Cartier-Bresson, alături de care aceasta a lucrat mult timp. Ea a creat o voluminoasă operă fotografică pentru Agenţia Foto Magnum, operă ce şi-a găsit consacrarea internaţională.

fotografa inge morath
Inge Morath

România a fost pentru Inge Morath o ţară în care artista s-a întors în repetate rânduri. Nu numai că a studiat la Bucureşti (1943), ci a întreprins şi numeroase călătorii prin România: 1958, 1967 şi 1994. Din aceste călătorii au rezultat circa 1.000 de fotografii care încă nu au fost date publicităţii, precum şi un jurnal, în care aceasta şi-a notat experienţele şi impresiile.

Vernisajul expozitiei are loc joi, 2 septembrie a.c., de la ora 11:00, la Clubul Ţăranului, iar expozitia va fi deschisă la Sala Oaspeţi, până pe 17 octombrie, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

One thought on “Expozitie de fotografie Inge Morath: „Jurnalul meu romanesc””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.