Expozitie foto ” Lumea noastra in razboi”

Pe 12 august 2009 s-au implinit 60 de ani de la adoptarea Conventiilor de la Geneva privind protectia persoanelor care nu iau parte la ostilitati, acestea reprezentând la nivel mondial, o adevarata piatra de hotar in privinta modului in care sunt purtate razboaiele.

Crucea Rosie Romana a aniversat acest moment prin lansarea unei expozitii de fotografii “Lumea noastra in razboi”, care reflecta consecintele conflictelor armate, expozitie prezenta in marile capitale ale lumii.

Cele 15 fotografii reprezinta diferite ipostaze surprinse de fotografi de razboi celebri, respectiv James Nachtwey, Ron Haviv, Chris Morris, Franco Pagetti and Antonin Kratochvil, in conflictele din Afganistan, Filipine, Liban, Columbia, Haiti, Georgia, Liberia, Republica Democrata Congo.

_dsc1436

_dsc1407

_dsc1416

Expozitia foto face parte din campania globala “Our World Your Move” a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, care intentioneaza sa sublinieze cele mai mari provocari umanitare din zilele noastre si puterea fiecarui individ de a actiona pentru rezolvarea acestora.

_dsc1421

_dsc1431

Autor:Franco Pagetti

Autor:Franco Pagetti

Expozitia de fotografii “Lumea noastra in razboi” va fi prezenta pe gardul exterior al Muzeului National de Arta al Romaniei de pe Calea Victoriei nr. 49, in perioada 12 – 31 august a.c.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.