Expozitii de fotografie

Inca nu-i tarziu sa mergeti la Muzeul Satului, sala Gheorghe Focsa sa vedeti o frumoasa expozitie foto, autor Dan Dinescu :

Expo foto_Ieudul

Expozitia foto (“Ieudul, de ieri catre azi”) va fi deschisa pana pe 2 mai 2010.

Eu am fost duminica si pot spune ca mi-a placut. Am vazut fotografii pline de atmosfera, realizate de un fotograf interesat de viata oamenilor si atent cu lumina locului.

Tot duminica am avut timp sa trec si pe la Muzeul Literaturii Romane sa ma uit si la expozitia fotografica “La 1/2 din 2010” a Scolii de Poetica Fotografica “Francisc Mraz” din Bucuresti, scoala patronata de Fundatia “Societatea de Concerte Bistrita”.

Scoala de Poetica Fotografica

Fotografiile de aici, dintr-un alt registru, nu m-au impresionat. Am inteles ca lucrarile expuse sunt ale unor fotografi la inceput de drum, dar nu cred ca s-au apropiat de intentiile prea frumos spuse:

Cautari indraznete, fara pofte de superficiale socari, chef de poveste, fara anecdotic imediat, plasticitate, fara ocheade ilicite spre pictura, asocieri tematice contrastante, dezvoltate vizual pana la eliminarea necesitatii de explicitare verbala, expresii cromatice nu baltaturi, emotii vizuale fara ingradiri venite din comoditati comerciale sau agresivitati dictate de moda momentului.

Arata acest articol si prietenilor tai!Sharing is carring!Share on Facebook
Facebook
0Share on Google+
Google+
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.