Florida Museum of Photographic Arts a publicat imaginile premiate la concursul foto international

Florida Museum of Photographic Arts a anunțat rezultatele concursului internațional de fotografie din 2021. La categoria People/Portraits locul I a fost ocupat de Jelena Jankovic din Serbia, cu fotografia ”Selfie Culture, 2017”.

poza cuplu selfie concert Jelena Jankovic
© Jelena Jankovic – Selfie Culture, 2017

Despre fotografie, Jelena afirmă ”I-am văzut pe acești oameni iluminați în mulțimea unui concert. Cultura selfie a început să ne domine existența. Rețelele sociale au devenit una dintre cele mai mari epidemii care afectează relațiile oamenilor. În timp ce așteptăm feedbackul și aprobarea altora, pierdem ocazia de a trăi și de a ne bucura de prezent. ”

Locul I la categoria Places/Landscape/Drone a revenit imaginii ”Placeholder of Nonentity, ongoing series Germany” realizată de Anna Siggelkow (Germania).

sosea poza premiata concurs foto fmopa Anna Siggelkow
© Anna Siggelkow – Placeholder of Nonentity, ongoing series

În cadrul proiectului aflat în desfășurare, Platzhalter des Nichts (Placeholder of nonentity), Anna Siggelkow decontextualizează locurile și le transferă într-un nou context. Ea arată o lume aplatizată între figurare și abstractizare. Obiectele clar definite în funcția lor dezvoltă o viață ciudată. Corpul uman muritor nu-și găsește loc într-o lume a lucrurilor. Prin urmare, se caută degeaba patina și, dacă da, pare să fie adăugată în mod deliberat, mai degrabă decât să facă parte dintr-o intemperie.
Anna Siggelkow pune la îndoială efortul uman de a atribui o funcție clară lucrurilor. Ea este preocupată de proiectarea spațiilor și de relația oamenilor cu obiectele.

drmax.ro/

Locul I la categoria Nature/Science/Animals a revenit lui Austin Irving (SUA) pentru fotografia ”nterior with Penguin Trash Cans, Dau Go Cave, Halong Bay, Vietnam, 2019”.

poza pestera premiu fmopa Austin Irving
© Austin Irving – Interior with Penguin Trash Cans, Dau Go Cave, Halong Bay, Vietnam, 2019

Seria Show Caves este o colecție de fotografii de format mare care explorează tendințele antropocentrice ale turismului modern văzute în peșterile de spectacol interne și internaționale. Această serie evidențiază tensiunea care există între uimitoarea frumusețe naturală a peșterilor și renovările făcute pentru a transforma aceste spații în atracții turistice spectaculoase.
Aceste adaosuri sunt acte de vandalism care perturbă un ecosistem delicat de dragul profitului comercial? Sau aceste intervenții umane atrag atenția asupra conservării peșterilor și pun la dispoziție minuni naturale greu accesibile pentru apreciere?

Citește și: Muiden unul din orasele de vizitat langa Amsterdam

Locul I la categoria Documentation/Photojournalism a fost acordat lui Caspar Claasen (Olanda) pentru fotografia ”Grandma’s Hug” .

poza impratisare izolare pandemie coronavirus premiu fmopa Caspar Claasen
© Caspar Claasen – Grandma’s Hug, 2020

”1 iunie 2020. În mijlocul pandemiei coroanei, în timpul izolării, ne-am surprins bunica cu câteva îmbrățișări protejată de o folie de plastic. Bunica (78) nu mai avusese contact fizic cu nimeni de câteva luni. ”

Locul I la categoria Abstract Photography a revenit Verei Nowottny (Germania) pentru imaginea ”Short Supply” .

poza abstracta hartie igienica pandemie coronavirus artista Verei Nowottny
© Verei Nowottny – Short Supply, 2020

Acesta reprezintă lipsa de hârtie igienică în prima perioadă de izolare a pandemiei. O interpretare fotografică a unei role de toaletă folosind o cameră obscură și un suport de înregistrare analog în format mare.

Locul I la categoria Still Life a revenit lui Ion Zupcu (România/SUA) pentru fotografia ”Etudes on Glass”.

fotografie abstracta artist ion zupcu premiu fmopa
© Ion Zupcu – Etudes on Glass, October 20, 2019

Pentru a crea Etudes on Glass (o serie de fotografii abstracte inspirate din muzica de pian a lui Phillip Glass), a fost necesar să se creeze un cadru vizual coeziv și un limbaj sistematic de culoare și formă, care moștenește structura cu mai multe straturi a muzicii lui Phillip Glass.
Trecând dincolo de structură la natura emoțională, melancolică a muzicii, culoarea albastră a fost aleasă ca fundal tonal consistent pe care sunt contrastate culorile strălucitoare ale obiectelor din prim-plan.

Locul I la categoria Conceptual Photography a revenit Annei Siggelkow (Germania) pentru imaginea ”Placeholder of Nonentity, ongoing Germany ”.

fotografie abstracta gard loc artista Annei Siggelkow premiu fmopa
© Anna Siggelkow – Placeholder of Nonentity, ongoing

Toate fotografiile premiate pot fi văzute pe site-ul FMPoA

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “Florida Museum of Photographic Arts a publicat imaginile premiate la concursul foto international”

  1. Singura fotografie de care sunt impresionată este cea cu familia care se îmbrățișează prin folia de plastic. ❤️

  2. Ti-aș fi dat un like la comentariul de mai sus, dar se pare că blogul tău n-are această opțiune. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.