Fotografiile premiate la Environmental Photographer of the Year 2018

Fotograful iranian Saeed Mohammadzadeh a fost desemnat Environmental Photographer of the Year 2018 în cadrul concrusului organizat de The Chartered Institution of Water and Environmental Management (CIWEM). Saeed Mohammadzadeh a primit titlul de Fotograf de mediu al Anului și 2.000 lire sterline (£) cash pentru imaginea sa, o navă abandonată în sarea lacului Urmia care se evaporă.

Environmental Photographer of the Year 2018 boat salt dry
© Saeed Mohammadzadeh – Environmental Photographer of the Year 2018

Imaginea frumoasă, dar înspăimântătoare, demonstrează combinația mortală a schimbărilor climatice și a distrugerii naturii de către om. Sarea extremă nu numai că distruge habitatele, ci îi dăunează pe locuitorii din zonă, pe măsură ce furtunile de praf o împrăștie.

Concursul Environmental Photographer of the Year (Fotograful de mediu al anului) îi premiază pe cei care își folosesc sursele creative pentru a documenta starea planetei.

Concursul din 2018 a înregistrat fotografii din 89 de țări. În cele din urmă, cinci fotografi au fost premiați pentru abilitățile de redare a situației și tehnica foto de înaltă calitate.

casa 35000 euro

Categoria Changing Climates 2018 a revenit fotografului indian Chinmoy Biswas pentru fotografia ”Dryness”. Un copil se află așezat pe uscat, unde terenul este crăpat din cauza lipsei de apă.

Chinmoy Biswas fotografie baia india seceta
© Chinmoy Biswas – Changing Climates 2018

Premiul Built Environment a revenit fotografului iranian Younes Khani Someeh Soflaei pentru imaginea ”And Life Rises”. O femeie și fiica ei se află lângă bunurile lor deteriorate, recuperate din molozul casei lor din Sarpol-e Zahab, după cutremurul devastator care a lovit regiunea în 2017 și a ucis peste 600 de oameni. Un complex rezidențial distrus poate fi văzut în fundal.

Younes Khani Someeh Soflaei Environmental Photographer Built Environment
© Younes Khani Someeh Soflaei – Built Environment

La categoria Sustainability in Practice Prize a fost premiată fotografia ”Bulrush”, realizată de Ümmü Kandilcioğlu din Turcia. Fotografia ne arată un muncitor care taie paie pentru ași asigura traiul.

Ümmü Kandilcioğlu fotograf turc muncitor paie
© Ümmü Kandilcioğlu – Sustainability in Practice Prize

Young Environmental Photographer of the Year 2018 a fost acordat lui Fardin Oyan (Bangladesh) pentru fotografia ”Happiness on a Rainy Day”.

Fardin Oyan fotografie cpii ploaie joaca
© Fardin Oyan – Young Environmental Photographer of the Year 2018

Vă recomand să citiți: Foisor ornitologic, poteca de vizitare si cicloturism in Parcul Natural Vacaresti din Bucuresti – fotografii toamna

shop.yellowstore.ro

Environmental Photography of the Year (EPOTY) 2018 a fost sponsorizat de Olympus UK. Alte fotografii pot fi văzute pe site CIWEM

Arata acest articol si prietenilor tai! Sharing is carring! Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.