Muzeul Luvru posteaza toata colectia de arta gratuit online

Lipsa vizitatorilor a determinat muzeul Luvru să posteze toată colecția de artă gratuit online. A creat o platformă online care reunește toate operele de artă aflate în posesia muzeului.

Muzeul Luvru colectia de arta gratuit online
Muzeul Luvru – colectia de arta gratuit online

Pandemia coronavirus, încă în desfășurare, a afectat puternic și muzeele din întreaga lume. Multe dintre ele s-au orientat către mediul digital (vezi acest articol), oferind acces gratuit la colecția de artă din administrare.

O dată cu lansarea site-ului dedicat colecției impresionante din Luvru, a fost relansat și site-ul oficial al muzeului care este acum mai ușor de utilizat și mai atractiv.

Baza de date a Muzeului Luvru a fost concepută atât pentru cercetători cât și pentru iubitorii de artă curioși să ”viziteze” online colecțiile de artă.

luvru paris online gratuit arta
colectia de arta gratuit online

Site-ul collections.louvre.fr oferă mai multe modalități de a vizualiza colecțiile de artă, prin căutări simple sau avansate, prin intrări după departamentul curatorial sau albume tematice.

O hartă interactivă le permite vizitatorilor să exploreze muzeul parizian și operele de artă în funcție de sala în care sunt expuse. Platforma va fi actualizată în mod regulat de experții instituției franceze.

Muzeul Luvru (Musée du Louvre dacă preferați franceza) este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța (după suprafață, 210.000 m2 dintre care 60.600 m2 destinați expozițiilor) și unul dintre cele mai importante muzee din lume.

Colecția de artă a muzeului Luvru, deschis încă din 1793, este împărțită în opt departamente: antichități egipte, antichități grecești, estrusce și romane, antichități din Orientul Apropiat, artă islamică, sculptură, arte decorative, pictură, desene și tipărituri.

Citește și: Idei de calatorie pentru vacanta de Paste si 1 Mai pentru pasionatii de fotografie

Colecția de artă cuprinde numeroase opere de artă care nu sunt expuse în muzeu, ci doar în centrul de stocare al galeriilor.

Jean-Luc Martinez, directorul Muzeului Luvrului, afirmă: ”Pentru prima dată, oricine poate accesa gratuit întreagă colecție de lucrări de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă sunt expuse în muzeu, împrumutate, chiar pe termen lung sau depozitate. Uimitoarea moștenire culturală a Luvrului este acum la doar un clic distanță! Sunt sigur că acest conținut digital va inspiră în continuare oamenii să vină la Luvru pentru a descoperi colecțiile în persoană”

flanco.ro/

În 2019, Luvru a fost cel mai vizitat muzeu din lume cu peste 9,6 milioane de vizitatori. În 2020, a scăzut până la 2,6 milioane de bilete vândute.

Toate cele 482.000 de lucrări de artă sunt disponibile gratuit pe site-ul https://collections.louvre.fr/en/

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “Muzeul Luvru posteaza toata colectia de arta gratuit online”

  1. Foarte frumos din partea lor. Îmi închipui, însă, că se pot câștiga bani și în urma numărului de vizitatori virtuali. Și este OK, arta este importantă.
    Firește, mi-ar plăcea să vizitez muzeul în persoană…

  2. Jo, cum îți poți imagina experiența online cu arta și sa merite sa plătești acel bilet de intrare? Eu personal voi zice pas. Dar, muzeul nu poate păți nimic din cauza pandemiei. Dacă exponatele nu sunt vizitate, starea lor de exponat nu se modifica. Chiar însăși marele palat dacă nu mai este vizitat, rezista! Nu e o afacere privată, e sub ochiul numit patronaj al multor oameni cu potenta decizionala in cadrul guvernamental. Exista acolo și exponate de patrimoniu dar și exponate din colecții personale. Totuși, uite așa putem sa ne uitam toți.

    Multumesc Stefan pentru lămurire! Am vizitat site-ul și colecția cu inscripții antice și obiecte vechi mi-a adus atâta mulțumire!! Primele obiecte ordonate după data chiar sunt trecute cu origine necunoscuta!

  3. Este totuși altceva când vezi un Renoir în persoană. Pe internet nu-i decât o poză. Dacă vezi o reproducere foarte reușită sau originalul tot aia e. La muzeu vezi originalul. Evident, vizita virtuală la muzeu este mai bună decât nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.