Nikon 1 V2

Cel mai nou aparat foto mirrorless (sau A-CIL cum este denumirea oficiala Nikon), Nikon 1 V2 a fost lansat astazi 24 octombrie 2012.

nikon 1 v2
Nikon 1 V2

Desi toata lumea se astepta la un produs nu foarte diferit de modelul precedent, Nikon 1 V1, Nikon 1 V2 este un model reproiectat.Principala diferenta este noul senzor CMOS de imagine de 14.25 megapixeli alaturi de un nou procesor de imagine EXPEED 3A (derivat din procesorul Expeed 3). Dar nici sistemul autofocus nu a fost ocolit de modificari: astfel, noul sistem AF are 135 de puncte de focus individuale, care sunt dispuse in 73 de zone, pentru o viteza sporita si o acuratete imbunatatita.

aparat foto nikon 1
Nikon 1 V2

Ergonomia excelenta face ca aparatul foto Nikon 1 V2 să fie o combinatie perfecta intre forma si functionalitate, oferind un corp solid si robust. Imbunatatirile includ o parte frontala din aliaj din magneziu, pentru rezistenta la transport, si un obturator testat la 100.000 de cicluri. Vizorul electronic are o rezolutie de 1.440.000 de pixeli, forma aparatului permite manevrarea sigura, iar blitul incorporat ofera lumina suplimentara de care este nevoie in diverse situatii.

Noul aparat foto lansat astazi de Nikon cantareste 337 de grame, este compatibil cu cardurile SD/SDHC/SDXC, pe linga vizorul electronic de 1,44 milioane de pixeli are si un ecran LCD cu diagonala de 3 inch.

Pe langa modurile inteligente de fotografiere deja consacrate la aparatele Nikon 1: Instantaneu in Miscare si Selectare Inteligenta Fotografie, Nikon 1 V2 ofera un nou mod – Captura Moment Optim, care reda in timp real cu incetinitorul scena fotografiata, astfel incat sa poata fi surprins momentul cel mai interesant. De asemenea, aparatul filmeaza in format Full HD cu pana la 60fps si poate filma cu pana la 1200fps.

Nikon 1 V2 va avea un pret aproximativ in Romania de 830 de euro cu obiectivul de kit si v-a fi disponibil comercial din luna Noiembrie.

3 thoughts on “Nikon 1 V2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.