Nikon Df – DSLR-ul full frame cu design retro

Nikon a anuntat astazi, marti 5 noiembrie 2013, modelul Df, un aparat foto digital cu vizare prin obiectiv, in stil retro, dedicat pasiunii de a fotografia.

dslr nikon retro
Nikon Df

DSLR-ul full frame Nikon Df imprumuta aspectul fizic al aparatelor foto Nikon clasice cu vizare prin obiectiv, cu film de 35 mm, dar este construit pentru a raspunde cerintelor pasionatilor de fotografii digitale din zilele noastre.

Noul full-frame Nikon Df are un aspect familiar pentru multi fotografi “old school” care au crescut in anii camerelor Nikon clasice, precum Nikkormat FTn sau FM2.

Principalele atribute ale aparatului Nikon Df
• Senzor Full Frame
• Rezolutie 16.2MP
• Sensibilitate ISO 100-12,800 (expandabila pana la ISO 204,800)
• Sistem de autofocus cu 39 puncte
• Sistem de masurarea a expunerii 3D color matrix metering
• Procesor EXSPEED 3
• Fotografiere in rafala cu 5.5 fps
• Motor de autofocus incorporat
• Compatibil cu toate obiectivele cu montura F

Imagini realizate cu noul Nikon Df pot fi vazute pe site-ul oficial Nikon.

nikon aparat foto
Df

Nucleul aparatului foto Df are la baza acelasi senzor CMOS in format FX, de 16,2 megapixeli si acelasi procesor EXPEED 3 cu care este echipat D4, varful gamei profesionale de la Nikon. Fotografiile beneficiaza de culori fidele, bine saturate si de o profunzime naturala, chiar si atunci cand se fotografiaza spre limita superioara a intervalului ISO, care se extinde pana la sensibilitatea ISO 204.800 (echivalent).

Autoexpunerea se realizeaza TTL, sensibilitatea poate fi ajustata automat sau manual, in intervalul 100 – 12.800 ISO iar timpul de expunere poate fi setata intre 4 – 1/4.000 sec, B sau T.

lcd nikon df
lcd Df

Modelul Df duce compatibilitatea cu obiectivele NIKKOR la un nou nivel, el dispunand de o parghie pentru cuplarea dispozitivului de masurare. Aceasta permite atasarea directa la aparatul foto chiar si a obiectivelor NIKKOR non-AI. Cand se fotografiaza cu un obiectiv non-AI in modurile A (Prioritate diafragma) sau M (Manual), aparatul foto Df permite masurarea la diafragma maxima, la fel ca in cazul obiectivelor AI. Caracteristicile obiectivului, precum distanta focala si setarea de diafragma maxima pot fi definite usor cu ajutorul unor setari simple ale aparatului foto, permitand acestuia sa recunoasca setarea de diafragma si sa calculeze expunerea corecta.

nikon df obiectiv
nikon df

Fiind sensibil pana la -1 EV, compatibil cu obiective de pana la f/8 si dispunand de patru moduri zona AF (inclusiv urmarire 3D), sistemul AF al aparatului foto Df asigura o acoperire rapida si precisa pe intregul cadru, chiar si in conditii de iluminare dificila. Unitatea obturator extrem de precisa a fost testata la 150.000 de cicluri, cu un timp de expunere minim de 1/4.000 s si sincronizare cu blitul de pana la 1/200s.

butoane aparat foto nikon
butoane

Vizarea se realizeaza prin oglinda reflex si pentaprisma si acopera 100% din cadru, sau pe ecranul LCD de 3,2 inch cu 921.000 puncte.
Salvarea imaginilor se face pe carduri SD / SDHC / SDXC iar alimentarea este asigurata de o baterie Li-ion EN-EL14.

Nikon Df va fi disponibil in Romania la sfarsitul lunii noiembrie, la un pret de arpoximativ 2.900Euro.

2 thoughts on “Nikon Df – DSLR-ul full frame cu design retro”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.