Nomad Shorts: competitie internationala de scurtmetraje

Nomad International Film Festival a lansat Nomad Shorts, prima competitie din Romania care ofera sanse egale tuturor creatorilor de continut video – fie ei amatori sau profesionisti – in a-si promova materialele video in cadrul unui festival cinematografic international.

Nomad Shorts concurs
Nomad Shorts

Concursul presupune realizarea unui film de scurt metraj de minim un minut si maxim 20 minute, despre sau cu minoritati de pe teritoriul Romaniei.
Minoritatile din Romania sunt: unguri, romi, ucraineni, saxoni, sasi, rusi/lipoveni, turci, tatari, sarbi, slovaci, bulgari, croati, greci, evrei, cehi, polonezi, italieni, chinezi, armeni, ciangai.

Dintre materiale video care se vor primi pana pe data de 30 aprilie 2015, cele mai bune 12 vor fi promovate in cadrul Nomad International Film Festival in patru mari orase din tara – Bucuresti, Timisoara, Targu Mures si Constanta -, cele mai bune sase vor fi promovate, in plus, si in Norvegia (in cadrul proiectiilor organizate de Muzeul Intercultural din Oslo), iar creatorii celor mai bune trei filme scurte vor fi recompensati cu premii in valoare totala de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).

Doritorii pot trimite materialele – care trebuie sa fie in format DVD, realizate dupa 1 ianuarie 2012, sa fie minim HD (rezolutie de 1280×720) si, de preferat, in format MP4 sau MOV – pe adresa Asociatia Culturala Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, Bucuresti, Romania sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, insotite de formularul de inscriere completat formular care poate fi descarcat de pe: http://nomad.metropolisfilm.ro

Cele 12 filme castigatoare vor fi anuntate pe data de 15 mai 2015. Sase dintre acestea vor fi alese de catre public, prin vot online, iar celelalte sase – dintre care vor fi decise si castigatoarele celor trei premii – vor fi alese in urma jurizarii, atat dupa subiect, cat si dupa abordarea cinematografica.
Nomad International Film Festival se va desfaşura in perioada 19 mai – 28 iunie si va cuprinde, pe langa cele 12 materiale video selectionate, sase lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor si publicului.

Proiectul este finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul României, prin Grantul EEA (www.eeagrants.org), din cadrul Mecanismului Financiar SEE 2009-2014 . Proiectul beneficiaza de un grant in valoare de 945,154,46 lei. Scopul acestuia este de a spori intelegerea identitatilor culturale ale minoritatilor din România, prin crearea unui eveniment cultural de interes national pe baza filmelor cu tematica etnoculturala care vor promova valorile si traditiile minoritatilor româneşti in rindul participantilor.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.