Promenada Operei 2013 – Bucuresti

Şi în acest an Opera Naţională Bucureşti (ONB) a continuat tradiţia începută în urmă cu şapte ani şi anume concertul extraordinar de muzică clasică, în aer liber cu intrarea liberă: “Promenada Operei”. Mii de spectatori de toate vârstele s-au bucurat sâmbătă seară, 24 august 2013, de cea de-a VII-a ediţie a „Promenadei Operei”, care în acest an a avut o tematică specială: dezvăluirea noutăţilor stagiunii 2013-2014.

concert extraordinar de muzică clasică în aer liber
Promenada Operei – Bucuresti 2013

Ca şi în anii precedenţi concertul de muzică clasică s-a desfăşurat pe esplanada din faţa ONB, spre Bulevardul Mihail Kogălniceanu, care aproape că nu a fost îndeajuns de încăpătoare pentru miile de persoane prezente.

esplanada operei nationale bucuresti
spectatori

Cred că numărul de spectatori a depăşit semnificativ orice estimări !

spectatori promenada operei
esplanada onb

Ca şi în alţi ani, indiferent de vârstă, pe şezlonguri, cu taburetul adus de-acasă sau pur şi simplu în picioare bucureştenii au participat cu entuziasm la acest îndrăgit eveniment al Capitalei. De altfel la ora 19 când am ajuns eu acolo ca să încerc să realizez un time lapse cu sosirea spectatorilor majoritatea scaunelor aranjate de organizatorul evenimentului erau deja ocupate! Am auzit diferite persoane care spuneau că sunt acolo de la ora 17 !

O altă premiră în cadrul acestei ediţiei de anul acesta a “Promenadei Operei” a fost utilizarea trăsurilor, cailor şi a maşinilor de epocă pentru a aduce la scenă interpreţii.
“Povestea trăsurilor reprezintă un element care îmbină o epocă apusă cu contemporaneitatea, artişti din secolul al XXI-lea călare pe cai sau coborând din trăsuri sau maşini de epocă chiar pe scenă.” a declarat Directorul General al Operei Naţionale Bucureşti Răzvan Ioan Dincă

promenada operei cal trasura
Virgil Profeanu – Cavalerul Rozelor

Aduşi pe scenă de trăsuri şi maşini de epocă, cei aproximativ 200 de artişti prezenţi la “Promenadă” i-au încântat pe cei prezenţi cu fragmente de mare popularitate din “Dama de pică” şi “Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, “Aida” şi “La Traviata” de Giuseppe Verdi, “Faust” de Charles Gounod, “Tosca” de Giacomo Puccini etc.

Cu concursul Orchestrei şi al Corului instituţiei, conduse de Cristian Sandu şi maestrul Stelian Olariu, soliştii Irina Iordăchescu, Sorina Munteanu, Tina Munteanu, Crina Zancu, Marius Boloş, Ştefan Ignat, Ionuţ Pascu le-au oferit melomanilor prezenţi clipe de neuitat.

trasura promenada operei
mezzosoprana Polina Garaeva

Printre cei 200 de artişti care au încântat publicul la Promenadă s-au numărat invitaţi speciali care activează în străinătate – tenorul Alexandru Badea (Austria) şi mezzosoprana Polina Garaeva (Rusia), precum şi artişti din ţară – dirijorul Cristian Sandu, soprana Irina Baianţ, tenorii Cristian Mogoşan şi Virgil Profeanu, alături de solişti ai Operei Naţionale Bucureşti, printre care sopranele Irina Iordăchescu, Silvia Sorina Munteanu, Tina Munteanu, Crina Zancu, basul Marius Boloş si baritonii Ştefan Ignat, Ionuţ Pascu, Şerban Vasile.Amfitrionul evenimentului a fost Cătălin Sava.

Un fragment din opera “Dama de pică” interpretat de mezzosoprana Polina Garaeva, iar în deschiderea videoclipului aceea încercare de time lapse de care vorbeam mai sus:

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.