Rezultatele concursului foto WindEurope 2017

WindEurope si Global Wind Energy Council au organizat concursul WindEurope Photo 2017 iar cei trei câștigători sunt: Mario Zangas din Grecia, Dennis Schroeder din SUA și Subodh Naatu din India.

Mario Zangas morii de vant insula greceasca Agios Georgios
©Mario Zangas – Wind and Nature

Mario Zangas este câștigătorul categoriei ”Wind and Nature” cu fotografia de mai sus care ne prezintă morile de vânt aflate pe o mică insulă grecească nelocuită – Agios Georgios. Morile de vânt de pe insula Agios Georgios produc 73.2 MW de energie electrică, ce este transportată până la rețeau electrică din Atena prin 25 de mile nautice de cabluri submarine.

Americanul Dennis Schroeder a fost premiat la categoria ”Wind at Sea” pentru fotografia care ne prezintă valuri de 4.5 m înfruntate de turbinele de vânt înalte de 180m la prima fermă eoliană offshore comercială din Statele Unite, situată la 6.1 km de insula Block, Rhode Island, în Oceanul Atlantic.

mori vant eoliene oceanul atlantic sua
© Dennis Schroeder – Wind and Sea

Premiul categoriei ”Wind Works” a revenit lui Subodh Naatu din India. Fotografia lui ne prezintă un mecanic care inspectează lamele morii de vânt înainte de a fi montate pe rotor, pentru a asigura funcționarea perfectă a morii de vânt.

fotografie mecanic verifica lamele moara vant eoliana
©Subodh Naatu – Wind Works

Cei trei au fost premiați cu câte 1.000 Euro (€), iar dacă doriți să vedeți celelalte fotografii finaliste vizitați pagina globalwindday.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.