Tomasz Stańko în concert la București

În cadrul festivalului ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More 2013 a fost prezent un alt artist polonez: Tomasz Stańko

trompetist jazz Tomasz Stańko
Tomasz Stańko

Alţi artişti polonezi care au vizitat recent Bucureştiul au fost membrii Şcoalii de Pictura Murala din Gdańsk, care au realizat pictura murala pe blocul din Militari.

Revenind la ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More 2013, Tomasz Stańko a prezentat ultimul său album, „Wisława”, în formula:
Tomasz Stańko – trompetă
David Virelles – pian
Ben Street – contrabas
Gerald Cleaver – percuție

jazz cvartet new york
new york cvartet

Albumul, înregistrat în iunie 2012, la New York, este inspirat de poezia Wisławei Szymborska, poetă și eseistă poloneză, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1996, care s-a stins din viață anul trecut.

În 2009, la Opera din Cracovia, Stańko a făcut improvizație pe cele mai noi versuri ale poetei, citite de aceasta în cadrul uneia dintre ultimele sale întâlniri cu publicul. Unele poezii au devenit pentru Stańko sursă de inspirație pentru compozițiile care se regăsesc pe disc.

Tomasz Stańko New York Quartet
Tomasz Stańko New York Quartet

Un scurt fragment din concertul susţinut de Tomasz Stańko la Bucureşti:

Şi un fapt inedit: la festivalul ArCuB Live Open Air – Jazz, Blues & More 2013 este prezent şi o zonă cu wi-fi gratuit!

wifi gratuit bucuresti
wifi gratuit

Când am fost în apropierea spaţiului respectiv nu am reuşit să conectez tableta Nexus 7 (review aici) , dar mutându-mă în faţa Ateneului Român, tableta s-a conectat imediat la aceea reţea wi-fi !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.