Transformers: Age of Extinction – daca va plac sf-urile cu roboti

Am fost sa vad Transformers 4 adica Age of Extinction si am mers mai mult pentru efectele speciale, iar acestea se vad cel mai bine la Romtelecom Imax.

film 3d imax bucuresti
Transformers: Age of Extinction

Spuneam de efectele speciale, acele CGI (computer generated images) , deoarece am banuit de la inceput ca povestea, adica scenariul, s-ar putea sa nu fie prea grozav; bine nu este nici “cusut cu ata alba”, adica povestea se pastreaza in “parametrii” seriei Transformers, in plus s-a schimbat distributia.

Acum ii avem pe Mark Whalberg, Nicola Peltz, Jack Reynor, iar ca baieti rai sunt prezenti Kelsey Grammer, mai bine cunoscut ca Dr. Frasier si Stanley Tucci (The Hunger Games).
Daca ar fi sa reducem la o fraza motivul actiunii din acest ultim film din seria Transformers, cred ca cea mai buna ar fi cea spusa de Bruce Willis, aka sergentul John McClane, intr-un din filmele Die Hard : “It’s always been about the money. “ sau la celebrul cintec interpretat de Lizei Minnelli “Money makes the world go round” in filmul Cabaret.

Nu va dezvalui mai mult din intriga filmului, va las sa descoperiti singuri de ce am amintit de bani. Si ca sa termin capitolul bani, mai amintesc ca Transformers: Age of Extinction a avut un buget de 165 de milioane de dolari, iar in timpul filmului, din cind in cind, trebuie sa mai treceti cu vederea reclamele “mascate” prezente pe ici pe colo.
Iar daca este posibil mergeti la Imax sau macar la un cinema 3D. Efectele speciale sunt destul de impresionate, iar bataliile de pe cladiri s-ar putea sa va ameteasca un pic! Si apropo de batalii, de data aceasta Chicago scapa “basma curata”, deoarece batalia finala se desfasoara in Hong Kong. Daca am spus Hong Kong, cred ca banuiti deja ca sunt si ceva secvente de karate 🙂 si apar chiar si dragonii!

Transformers: Age of Extinction
transformer 4

Va intrebati de unde apar dragonii si ce legatura au cu robotii? O sa vedeti la cinema!
Despre noua distributie, pot spune, tot ca parere personala, ca initial m-am bucurat cind am vazut numele lui Mark Whalberg trecut pe afisul Transformers: Age of Extinction, dar o data inceput filmul, am fost cam dezamagit, deorece rolul lui, Cade Yeager, este redus la cel al unui tata “isteric” care aproape face atac de panica in momentul cind apare boyfrind-ul fiicei, adica Jack Reynor. Mai ales ca acest prieten, apare asa brus “din senin”. Dar “onoarea” lui Cade Yeager este reperata mai spre finalul filmului cind se hotaraste sa intre in actiune si sa apere familia, tara, robotul, riul, ramul, etc ! Probabil inceputul este mai lent ca sa avem timp sa-i “cunoastem” pe noi actorii.
Fiica, Tessa Yeager, interpretata de Nicola Peltz, este draguta, dar, altfel, nu impresioneaza. Alerga de colo, colo, da emotii atit tatalui cit si prietenului, Shane Dyson, care in momentele mai importante tot striga “Tesaaaaaaaaaaa!”
Transformers: Age of Extinction este un film SF plin de actiune: explozii, urmariri, lupte, iar daca sunteti fani ai genului s-ar putea sa nu stiti cind trec de 2 ore si 40 de minute, cit dureaza filmul.

One thought on “Transformers: Age of Extinction – daca va plac sf-urile cu roboti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.