Workshop de fotografie de concert cu Miluta Flueras

Vineri seara, 23.03.2012, firma Photosetup a organizat in Bucuresti la club Ageless, cea de-a doua editie a evenimentului Image Rocks dedicat pasionatilor de muzica live si fotografie.

imagine rock
afis

A fost un eveniment interesant reunint un seminar de fotografie sustinut de fotograful oficial MetalheadMiluta Flueras, muzica live cu trupele Paradox si Magnum Opus si un concurs de fotografie pentru fotografiile realizate la concertul amintit anterior.

La acest eveniment am vazut si eu “pe viu” cum arata noul Nikon D800, care a fost montat intr-un sistem profesional de filmat cu aparatul foto:

nikon d800 GENUS
nikon d800

Daca nu ma insel acel sistempentru filmare era alcatuit din: Sistem follow focus G-BFOCS, Inelul flexibil Genus G-FG pentru follow focus, Genus kit suport umar GCSMK, Genus mattebox wide GWMC, iar daca am gresit sper sa fiu corectat !

Revenint la eveniment, dupa scurta prezentare facuta de Valeria Galea, reprezentant Photosetup, a urmat seminarul de fotografie de concert, sustinut de Miluta Flueras:

In cadrul seminarului am aflat care sunt regulile de eticheta atunci cand reusim sa ajungem in photopit (photopitul este acel loc din fata scenei dedicat fotografilor acreditati):

reguli photopit
reguli de eticheta

Dar parerea mea este ca trebuie sa ne straduim sa aplicam aceste reguli si cu alte ocazii, nu doar la fotografia de concert !

photosetup.ro

Miluta a trecut in revista si aspectele tehnice ale fotografiei de concert, din care eu va prezint doar informatia legata de full-frame vs. crop si anume ca este mai indicat un aparat foto digital full-frame pentru ca ofera un cadru mai larg.Dar in acelasi timp Miluta ne-a prezentat si acest frumos cititat al lui Vernon Trent:

“Amateurs worry about equipment, professionals worry about money, master worry about light … I just take pictures…”

citat vernon trent
informatii

In final s-a facut o recapitulare si ne-au fost reamintite cateva sfaturi utile in orice imprejurare, nu doar la fotografia de concert:

sfaturi foto
sfaturi pentru fotografi

Miluta ne-a mai oferit si informatii despre partea financira si din pacate am aflat ca in Romania nu prea se fac bani din acest gen de fotografie, la noi existand putine publicatii interesate de astfel de fotografii.

Concursul foto se adreseaza doar celor care au facut fotografii in aceea seara, in cadrul concertului sustinut de trupele Paradox si Magnum Opus.
Peste cateva zile am sa revin cu una-doua poze din timpul concertului si mai ales cu niste filmari realizate atunci!

4 thoughts on “Workshop de fotografie de concert cu Miluta Flueras”

  1. Pingback: Review Zoom H1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.