1 Aprilie – Ziua Pacalelilor pentru pasionatii de fotografie

1 aprilie, Ziua păcălelilor, este o zi în care se fac diferite farse sau păcăleli, fiind marcată și de pasionații de fotografie. Vă propun o recapitulare a celor mai interesante farse din 2019 găsite pe internet și încep cu ”știrea” celor de la NikonRumors, conform cărora, Nikon va lansa un aparat foto DSLR pentru stângaci:

1 aprilie farsa fotografi gluma dslr nikon stangaci
aparat foto dslr Nikon pentru stangaci – 1 aprilie

Tot NikonRumors a mai anunțat că Nikon va lansa un aparat foto instant.

poza nikon optos aparat imagistica retinala
Nikon Optos – farsa

Dar ca să fim serioși pentru un moment, Canon chiar a lansat două aparate foto instant: Zoemini S şi Zoemini C. Iar acel așa zis aparat foto instant Nikon, este de fapt un aparat pentru imagistica retinală.

Revenind la farsele de 1 Aprilie, filiala UK a celor de la Pentax a anunțat că firma japoneză va lansa Pentax ME-D, un tribut modelului Pentax ME din 1976.

poza aparat foto pentax me-d 1 aprilie farsa fotografi
Pentax ME-D – Ziua Pacalelilor

Mathieu Stern anunță kitul Vintalens, care vă ajută să transformați obiectivele moderne scumpe în obiective vintage (de epocă). Kitul Vintalens include o sticlă “praful podului bunicii”, un bender pentru recreația acelui “aspect filtrat” și un pachet de spori de ciuperci pentru efect toatl vintage.

Tot la capitolul vintage, Kamerastore a lansat un nou serviciu de personalizare a camerei “pentru a vă ajuta cu acea patină neagră frumoasă și foarte căutată”. O echipă de experți vă va alama camera dintr-o singură mișcare.

Sonyalpharumors a ”aflat” de noua cameră fără oglindă Sony A8s, care are un nou senzor ultra-sensibil cu rezoluție înaltă (USHR) de 97,2 megapixeli, fotografiere în rafală 6fps, ISO 3276800, 10K RAW video, 12K fotografii, sloturi pentru carduri SD și 20+ intervalul dinamic (High Dynamic Range). Prețul ”noului” mirrorless A8s: 10.299,99 USD.

poza afis farsa pentru fotografi 1 aprilie gluma sony
Sony A8s – mirrorless – farsa pentru fotografi

Siteul de stock photography Shutterstock a anunțat: ”Biblioteca virtuală va deschide prima bibliotecă de cărămizi din lume pentru o experiență de brand complet imersivă. Și va fi enormă.” Farsa lor de 1 Aprilie este și un joc de cuvinte în engleză.

PhotoRumors ne aduce la cunoștință că Elon Musk, cel care se ocupă de mașina electrică Tesla, a încheiat un parteneria cu Yashica pentru a lucra la Y35, “cel mai bun aparat de fotografiat realizat vreodată”.

Yashica Y35 aparat foto farsa pacaleala fotograf
Yashica Y35

Vă recomand să vedeți: Sindromul DSL-ARM: campania/parodie pentru promovarea mirrorless-urilor Olympus

evomag.ro

Cei de la Adobe nu au uitat de 1 Aprilie Ziua Păcălelilor, anunțând ”noul” app Capture Scent-sei. Cu ajutorul acestei aplicații de smartphone veți capta și mirosul scenei fotografiate. În plus veți putea folosii mirosurile înregistrate în Adobe Library pentru a realiza diverse imagini, logo-uri mai interesante.

Adobe Capture Scent-sei
Adobe Capture Scent-sei – farsa

Din selecția de anul acesta, cea mai interesantă farsă mi se pare idee celor de la Nikon, cu dslr-ul pentru stângaci.Vouă ce păcăleală va atras atenția?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.