15 Carti electronice (eBooks) gratuite despre fotografie

Unul din beneficiile internetului sunt cărțile online, iar în acest articol am să vă prezint 15 cărți electronice gratuite (eBooks) în format pdf, Epub, Kindle care au ca temă fotografia și care se adresează atât începătorilor cât și celor mai avansați. Cărțile electronice, scrise în limba engleză, pot fi citite online sau puteți să le descărcați pe smartphone-ul, tableta sau pc-ul personal.

poza carte deschisa ochelari citit
citire

Cărțile prezentate în acest articol nu doar că sunt gratuite, dar fiind electronice, nu veți aglomera biblioteca din sufragerie sau geanta de voiaj; puteți să le citiți când sunteți în drum spre servici, într-un moment de repaus sau chiar când sunteți la o coadă undeva.
Multe din cărțile și tutoriale foto gratuite (eBooks) prezentate aici pot fi descărcate direct, câteva însă necesită înregistrarea pe site-ul respectiv sau să oferiți o adresă de email, unde veți primi cartea.

Pentru a avea acces la cele 4 cărți de pe site-ul free-ebooks.net trebuie să vă faceți cont sau puteți folosi contul facebook:

free ebooks A Practical Guide to Photography  Ian Middleton
A Practical Guide to Photography , autor Ian Middleton

1. A Practical Guide to Photography , autor Ian Middleton poate fi o resursă serioasă pentru un începător în fotografia deoarece acoperă aproape fiecare aspect al elementelor de bază ale fotografiei. De la setările camerei la sfaturi cu privire la compoziția și perspectivă, totul este bine explicat.

2. Photography Made Simple, autor Jake Isham

free ebook fotografie Photography Made Simple Jake Isham
Photography Made Simple, autor Jake Isham

3. Better Travel Pics – Tips & Tricks to Help You Take Better Travel Photos, autor John Lechner

ebook carte electronica gratuita Better Travel Pics - Tips & Tricks to Help You Take Better Travel Photos John Lechner
Better Travel Pics – Tips & Tricks to Help You Take Better Travel Photos, autor John Lechner

4. A Short Guide to Clinical Digital Photography in Orthodontics Second Edition (2011) autor Dr. Shadi Samawi – acest ebook este adresat mai degraba ortodonților care vor să afle principiile de bază și tehnicile de captare și editare a fotografiilor în domeniul stomatologic.

5. Dacă doriți să folosiți aparatul de fotografiat în modul Manual citiți și My Five Easy Steps to Shoot in Manual, Kimberly Gauthier

carte online gratuita pdf manual foto
My Five Easy Steps to Shoot in Manual – Kimberly Gauthier

6. Scurt și la obiect: 100 Photography Tips

carte gratuita pdf online fotografie
100 Photography Tips

7. Pentru că sigur ați fotografiat și veți mai fotografia flori 13 Tips for Better Wildflower Photography, Steve și Vic Berardi

carte electronica online gratuita fotografierea florilor
13 Tips for Better Wildflower Photography, Steve și Vic Berardi

8. Să nu uităm de fotografia de stradă: Street Photography For The Purist – Chris Weeks – multe fotografii alb-negru, care merită a fi văzute chiar dacă nu practicați street photography.

fotografia de strada carte electronica gratuita
Street Photography For The Purist de Chris Weeks

9. Nine Motivational Essays on Photography – Scott Bourne – 9 eseuri motivaționale ca remediu pentru “blocajul creativ” cu care se confruntă uneori cei pasionați de fotografie.

10. Essays On Inspiration, Creativity & Vision In Photography – Scott Bourne , mai puțin despre tehnica foto și mai mult despre compoziție, creativitate, inspirație.

carte electronica online pdf fotografie gratuita
Essays On Inspiration, Creativity & Vision In Photography – Scott Bourne

11. Fotograful Ian Plant ne oferă trei cărți electronice, de îndată ce oferiți adresa de email

12. Beginners Guide To Landscape Photography – George Bailey (trebuie să dați o adresă de email)

13. HDR Top Tips – 10 Tips for Better HDR Photos – Klaus Herrmann despre tehnica High Dinamic Image (necesită o adresă email)

carte gratuita pdf fotografie tehnica hdr
HDR Top Tips – 10 Tips for Better HDR Photos – Klaus Herrmann

14. Photoshelter oferă câteva ghiduri interesante, vă ofer doar două exemple (un ghid despre fotografia pe Instagram și un altul despre vânzarea fotografiilor), dar pe site-ul menționat găsiți multe ghiduri care merită a fi citite. Pentru a citi broșurile cu sfaturi despre fotografie, trebuie să le dați o adresă de email:

The Photographer’s Guide to Instagram

Selling Fine Art Photography

15. Photojournalism, Technology and Ethics – Scott Baradell – pentru cei interesați de fotojurnalism. Este abordată problema eticii în jurnalism și modul în care tehnologia digitală a afectat “realitatea” din fotojurnalism. Sunt stabilite anumite orientări după care fotoreporterii se pot ghida în activitatea lor. Nu sunt uitate nici cazurile de fotografii modificate, aranjate sau chiar trucate.

Bonus pentru cei care vor călătorii în Franța: Photographing France – autori Jay si Varina Patel, este mai mult un album foto (necesită furnizarea unor informații)

album foto gratuit ebook franta
Photographing France – autori Jay si Varina Patel

Vă recomand să citiți: 30 carti electronice (Ebooks) gratuite despre fotografie

Lista pentru cărţile electronice (eBooks) despre fotografie rămâne deschisă, aşadar, dacă ştiţi şi alte titluri interesante, care se pot descărca gratuit, puteți lăsa linkurile mai jos, la rubrica comentarii (Leave a reply).

fotostefan

2 thoughts on “15 Carti electronice (eBooks) gratuite despre fotografie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.