19 august este Ziua Mondiala a Fotografiei

Ziua Mondială a fotografiei (World Photography Day), aflată la a 10-a ediție, celebrată pe 19 august, este lansată de către organizatori ca un Feveniment global care aspiră să creeze schimbări pozitive în lume prin intermediul fotografiei.

Ziua Mondiala a Fotografiei 19 august poza barca lac herastrau
Ziua Mondiala a Fotografiei – 19 august

Iniţiativa celebrării Zilei Mondiale a Fotografiei (World Photography Day) a avut-o, în 2009, australianul Korske Ara, un tânăr pasionat de artă fotografică. În anul următor a fost organizată prima galerie la nivel mondial, găzduită on-line, unde au fost expuse 270 de fotografii, site-ul înregistrând vizitatori din peste 100 de ţări.

Ziua Mondiala a Fotografiei poza fete fotografiere telefon mobil tableta
Ziua Mondiala a Fotografiei

Site-ul www.worldphotoday.com vine în întâmpinarea celor care doresc să marcheze această zi sugerând organizarea de reuniuni în cadrul cărora cei cu experienţă în această artă să ofere celor mai puţin cunoscători date despre tehnicile noi de realizare a fotografiilor, dar şi organizarea de excursii şi de plimbări pentru a realiza cât mai multe fotografi.
Pentru 2018 www.worldphotoday.com și-a propus să stângă 15.000 dolari ($) pentru organizația Cerebral Palsy Alliance. Acestă organizație sprijină copiii afectați de paralizia cerebrală și familiile acestora.

Ziua Mondiala a Fotografiei 19 august fetita fotografie
fotografa

‘Părinţii’ fotografiei sunt Louis Jacques Mande Daguerre (1787- 1851) şi Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833), care au perfecţionat procedeul de captare a imaginilor din exterior pe un suport solid , procedeu numit daghereotipie.
Înaintea perfectării acestui procedeu, în 1826, Nicéphore Niépce a captat o fotografie cunoscută sub numele de ”View from the Window at Le Gras” printr-un proces numit “heliografie”, considerată cea mai veche fotografie din lume.

Vă recomand să citiți: Cum se facea fotografia pe vremuri: daguerreotypes, ambrotypes, si tintypes

Brevetul a fost înregistrat în 1839, fiind ulterior cumpărat de guvernul francez, care a numit invenţia drept un cadou ‘gratuit pentru omenire’.

Ziua Mondiala a Fotografiei 19 august poza fata fotografa graffiti
Ziua Mondiala a Fotografiei

Tu cum vei sărbători Ziua Internațională a Fotografie?
O idee ar fi să-ți printezi fotografiile preferate. Eventual le poți oferi cadou celor dragi ție, într-un album sau într-o ramă faină !

cel.ro

În cazul în care ești interesat de achiziționarea unui aparat de fotografiat sau accesorii aferente, profită acum de reducerile oferite de F64 sau photosetup.ro sau emag.ro

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.