4 accesorii pentru vlogging cu un smartphone – recomandari

Cred că este destul de clar că tehnologia camerelor smartphone a evoluat mult în ultimii ani, astfel acestea pot fi folosite cu încredere și pentru vlogging. Totuși dacă doriți să realizați vlogging cu un smartphone la o calitate și mai bună ar mai trebui să investiți în câteva accesorii. Eu vă prezint o listă cu 4 recomandări de accesorii pentru vlogging cu smartphone-ul.

poze vlogging smartphone
smartphone

În principiu pentru un vlogging reușit din punct de vedere tehnic ai nevoie de o calitate bună a imaginii și un sunet clar.
După cum bine observăm telefonul mobil este ușor și are marele avantaj al portabilității, totuși el nu a fost conceput și pentru vlogging, astfel unele accesorii sunt recomandate pentru a te bucura de o experiență completă și să realizezi episoade cât mai interesante de urmărit pe YouTube, Facebook, Instagram sau poate TikTok.

Iată lista cu cele patru accesorii, pentru vlogging cu telefonul mobil de calitate!

1. Acumulator extern

poza incarcare telefon lg baterie externa
incarcare telefon mobil acumulator extern

Să faci vlogging cu telefonul mobil solicită destul de mult bateria acestuia. Dacă intenționezi să lucrezi sau să stai conectat pe parcursul unei zile întregi, ai nevoie de acumulatori externi.
Eu am prezentat acumulatorul extern A+ 15000mAh, dar aveți la dipoziție numeroase modele.
Puteți studia oferta de la eMag sau de la F64 sau de evomag sau la PCgarage

2. Microfon extern

poza microfon lavaliera smartphone iphone
microfon lavaliera

Degeaba imaginea este bună, dacă sunetul lasă de dorit sau mai grav: nici nu se aude! Din păcate, microfoanele încorporate în majoritatea telefoanelor mobile nu sunt suficient de bune pentru a produce un sunet bun pentru vlogging. Dar sunt disponibile diferite modele de microfoane: shotgun (ca de exemplu Boya BY-MM1), lavaliera (ca de exemplu acest microfon Boya BY-M1).

Unele microfoane au conexiune USB pentru Android sau iOS (ca de exemplu Boya BY-HM2).

poza microfon extern usb boya by hm2 smartphone
microfon extern usb – Android & iOS – vlogging smartphone

Un microfon extern poate face diferența, ajutând la creșterea calități videoblogging sau chiar în sesiunile de videoconferințe – zooming cum spunea un prieten de al meu 🙂

Sunetul începe cu microfonul potrivit, așadar verifică numeroasa ofertă de microfoane pentru vlogging disponibilă la Photosetup sau la F64

Pont: pentru personalizarea sau branduirea, ca să folosim un cuvânt la modă, vlogging-ului s-ar putea să-ți fie de folos un astfel de cub cu patru fețe pentru logo-ul tău și care poate fi prins de anumite microfoane

cub microfon branduire logo
cub logo – microfon extern

Totuși dacă ai motivele tale să nu investești într-un microfon extern, măcar încearcă să folosești sistemul de protecție anti-vânt Rycote.

3. Trepied sau mini trepied

poza minitrepied vlogging live streaming lucrat de acasa
minitrepied pentru vlogingg – live streaming – lucrat de acasa

Stabilitatea camerei este importantă. În funcție de tipul de conținut video pe care îl realizezi dar și de locul în care filmezi, ai nevoie fie de un trepied sau minitrepied (aici articol dedicat minitrepiedelor).
Unele modele de trepied / minitrepied vin și cu suportul de telefon, la altele trebuie să-l cumperi separat.

Ofertele la trepiede pot fi verificate la Photosetup sau F64 sau eMag

Pentru filmări outdoor, în condiții mai dificile puteți apela la un minitrepied Joby GorillaPod care poate fi fixat de mai multe tipuri de suprafețe.

poza mini trepied montat creanga copac imagini mai bune
Joby Gorillapod – mini trepied pentru imagini mai bune locuri neobisnuite

Dacă bugetul vă permite vă recomand să verificați oferta la stabilizoarele cu gimbal (de exemblu ultimul gimbal lansat de Moza), care vă permit să realizați atât conținut dinamic cât și selfiu-ri mai interesante.

Citește și: Sony ZV-1 „Cea mai bună cameră de Vlogging a anului” la EISA 2020

4. Iluminarea

Manfrotto Lumimuse poza accesorii vlogging smartphone
Manfrotto Lumimuse- lumina – accesorii vlogging smartphone

Pentru început poți folosi lumina naturală sau surse de lumină disponibile pe acasă (lanterne, veioze, etc). Dar este foarte posibil ca după un timp să-ți dai seama că ți-ar trebui o lumină mai profesională. Vestea bună este că se găsesc soluții de iluminare pentru toate bugetele. Astfel este posibil să te descurci și cu un buget mai redus.
Pont: indicat este alegi o lumină care să nu fie pe halogen. Becurile cu halogen vor emite multă căldură și nu este foarte plăcut să faci un episod în care să arăți ca un alergător la finalul cursei!

ishoot.ro

Pentru vlogging cu un smartphone sunt recomandate lămpile LED de studio sau circulare sau lumini de tipul Manfrotto PowerLED Lumimuse 3 sau Lume Cube AIR

Oferta de soluții de iluminat poate fi verificată la Photosetup sau la F64

Nu în ultimul rând sunt disponibile kit-uri pentru vlogging cu smartphone-ul, ca de exemplu acesta sau acesta sau acestea

După ce ai rezolvat cu camera, iluminatul și microfonul, tot ce îți mai rămâne de făcut este să găsești un program de editare video. Câteva programe gratuite pentru editare video le-am enumerat în această postare

Bonus: dacă vrei să prezinți cursuri online sau orice alte informații și să fii cursiv un teleprompter poate fi de un real folos

poza teleprompter smartphone tableta vloggign videoconferinta
teleprompter

Telefoanele mobile din zilele noastre pot înregistra materiale video la o calitatea excelentă pentru Youtube, Facebook sau Instagram. Folosind creativitatea la maxim, poți realiza videoclipuri excelente folosindu-te de camera telefonului mobil.
În plus, accesoriile recomandate în această postare pot fi folosite cu succes și pentru a realiza videoconferințe sau alte sesiuni live-streaming, căci, să nu uităm camera unui smartphone poate fi folosită și ca webcam.

Tu faci vlogging cu telefonul? Ce accesorii folosești? Poți lăsa un comentariu.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

PS: Dacă îţi sunt utile informaţiile poţi susţine blogul cumpărând produsul dorit direct din link-urile sau bannerele din articol. Voi primi un mic comision din valoarea comenzii. Acest lucru nu afectează în nici un fel prețul plătit de tine. Îţi mulţumesc pentru suport!

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.