4 idei de cadouri haioase pentru cineva pasionat de fotografie

Mai este putin, putin si vine si Craciunul, dar si alte ocazii pentru a face cadouri (dupa Craciun urmeaza niste sfinti!), asa ca te mai intreb inca o data daca ai luat cadoul pentru pasionatul de fotografie cunoscut de tine? 🙂
Daca in trecut am oferit diverse sugestii, chiar si o lista cu 30 de cadouri potrivite pentru cineva pasionat de fotografie, acum m-am gandit sa va sugerez si niste cadouri haioase, pentru ca nu-i asa, uneori, cadourile haioase stirnesc mai multa bucurie decit un smartphone sau un aparat foto sau un laptop!

photographer christmas tree
pomul de Craciun al fotografului

sursa foto: am gasit-o pe internet, dar nu stiu cine este autorul!

Si de ce sa nu recunoastem, cadourile astea serioase pentru fotografi, de cele mai multe ori sunt scumpe; unele dintre ele necesitind un efort financiar considerabil, asa ca sa trecem in revista si citeva idei de cadouri mai accesibile, dar care, sper, ca vor stirni cel putin un zambet!

Cadourile haioase pot inveseli ziua oricui, nu doar a celor pasionati de fotografie si multe dintre aceste cadouri haioase sunt si practice, pot fi folosite zilnic in diverse activitati.

Incep prin a va sugera citeva modele de hanorace (mai ales ca si conditiile meteo sunt numai potrivite pentru asa ceva):

Hanoracul pentru fotograful amator

hanorac cadou amuzant haios
hanorac pentru fotograf

Un hanorac care, din pacate, zic eu, este cam in “spirit” cu atitudinea noastra a romanilor fata de fotografiat, dar eu sper ca pe viitor se va schimba (sa fim optimisti si sa speram ca umorul va schimba si atitudinea fata de fotografiat, de fotografi) :

Fotografiatul interzis
iar in alta ordine de idei 🙂 hanoracul Fotografiez oameni!

Pentru posesorii de dslr-uri ceva potrivit

sau poate un hanorac asa Do not disturb.

Desigur aceste modele sugerate de mine nu sunt limitate doar la hanorace, pot fi “transferate” la tricouri. In plus siteul tu.ro va permite sa si personalizati tricoul sau hanoracul; cititi aici cum se procedeaza cu personalizarea.

Ca idei de “sloganuri”, unele mai amuzante, altele mai serioase, care pot fi inscriptionate pe tricourile sau hanoracele oferite drept cadou unui pasionat de fotografie, va sugerez urmatoarele propozitii:

“The quickest way to make money at photography is to sell your camera”

“I shoot RAW!” si in opozitie (nu va ingrijorati daca nu intelegeti gluma, un pasionat de fotografie s-ar putea sa o “prinda”!) “I am not afraid of JPEG!”

“A definition of a professional photographer: A “pro” NEVER shows anybody the mistakes.”

Aceasta idee este cam lunga, dar este amuzanta (si de multe ori si adevarata!):

“How many photographers does it take to change a light bulb? 50. One to change the bulb, and forty-nine to say, “I could have done that!”

Ca sa ne “vindecam” de teama de aparatul de fotografiat: “Blink if you want me take your picture”

O afirmatie indrazneata, sincera si amuzanta in acelsi timp, spusa de fotograful David LaChapelle in Collector’s edition of Life, the Eisie Issue, spring 1998:
“People say photographs don’t lie, mine do.”

“There are always two people in every picture: the photographer and the viewer.” (sursa Ansel Adams)

“You don’t take a photograph, you make it.” (sursa acelasi Ansel Adams)

Eu vi le-am spus asa in varianta originala, in limba engleza, dar daca vreti puteti sa le traduceti in limba română (eventual dupa ce faceti traducerea si oferiti cadoul, poate aveti timp sa si faceti o poza pe care sa mi-o trimiteti sa o public aici pe blog).

Uite am facut si eu trei tricouri personalizate (am ales un design simplu, ca nu am avut timp sa “bibilesc”):

tricou amuzant haios
don’t make me

si pentru fotografii “old School” 🙂

tricou amuzant haios
don’t be negative
tricou pentru fotograf
i roll

Bineinteles ca tricourile sunt atit pentru baieti cit si pentru fete, pot fi alese diverse culori, iar pe tricoul personalizat pot fi imprimate poze din arhiva voastra.

Pentru masuri, marimi si alte detalii va rog sa cititi aici cum se procedeaza.
Pe site am vazut destul de multe comentarii pozitive despre calitatea tricourilor, hanoracelor si a imprimeurilor, deci nu cred ca veti gresi daca veti comanda de la ei (in plus cititi si termenii pentru returnare si garantie).

Cred ca un tricou sau un hanorac, sau de ce nu ambele, te scapa de toata “febra” cumparaturilor; in plus se potrivesc pentru milioane de ocazii, fara exagerare :). Pai i-a ginditi-va putin: trece Mos Craciun dar vin zilele cu Sfinti, apoi zilele de nastere si sa nu uitam de iubita, iubit, parinti, colegi de servici, sef, etc!

jucarii

In afara de tricouri si hanorace va mai sugerez si citeva obiecte haioase dar si utile. Cred ca este deja celebra cana fotografului; sunt doua modele: clasicul negru si mai cool alb, dar mai sunt si alte cani haioase, zic eu, de exemplu aceasta Do not disturb, care se asorteaza si cu hanoracul prezentat anterior.

O memorie USB cu o capacitate de 8GB si conform producatorului este indestructibila!

memorie usb 8gb cadou
memorie usb indistructibila

Un alt cadou haios mi s-a parut acest ceas de perete pentru derutarea musafirilor si nu numai 🙂

Cu speranta ca cel putin v-ati amuzat la vederea sugestiilor, eu va urez spor la cumparaturi (indiferent de bugetul alocat pentru cadouri!), iar lista cu toate produsele, ce pot “descreti” fruntea fotografului de linga tine, poate fi consultata aici.

fotostefan

2 thoughts on “4 idei de cadouri haioase pentru cineva pasionat de fotografie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.