A doua vizita la Sky Tower

V-am anunţat la momentul potrivit că cei care au în administrare cea mai înaltă clădire de birouri din Bucureşti, numită Sky Tower, au o idee foarte bună şi anume organizarea zilei porţilor deschise, iar cei interesaţi pot vedea de la 125m înălţime capitala României.

bucuresti vazut de sus
bucuresti

Etajul 34 al celei mai înalte clădiri de birouri din România poate fi vizitat doar vinerea între orele 11-18 până pe 27 septembrie 2013.Este uşor de ajuns acolo turnul fiind situat pe Calea Floreasca la nr. 246C, însă accesul se face prin Str. Barbu Văcărescu.Se poate ajunge cu uşurinţă folosind transportul în comun, în special metroul, deoarece în zonă se află staţia de metrou Aurel Vlaicu şi cum ieşiţi de la metrou faceţi dreapta, la primul semafor continuaţi tot înainte, iar la următoarea intersecţie, pe Barbu Văcărescu, faceţi dreapta.Dacă vă plac mijloacele de
transport de la suprafaţă în zonă sunt şi punctele de oprire ale RATB (tramvaiul 5, îmi aduc acum aminte).

La recepţie completaţi într-un tabel numele şi prenumele, data şi ora la care aţi ajuns şi semnaţi.Nu mi s-a cerut prezentarea unui act de identitate, nici nu se doresc alte date personale.
Din păcate nici la a două vizită nu am reuşit să ajung acolo dimineaţa să încerc să fac poze mai interesante, pentru că prima problemă ce ar fi trebuit rezolvată era cea ridicată de poziţia soarelui faţă de această clădirea.
La amiază când am ajuns eu acolo soarele bătea direct în geamurile dinspre partea ce m-ar fi interesat pe mine mai mult: cea care arăta Bucureştiul cu obiectivele importante precum Palatul Parlamentului, Casa Presei Libere, mausoleul din Parcul Carol, Arena Naţională, Arcul de Triumf, Circul Globus, Hotelul Intercontinental, podul Basarab, mănăstirea Caşin, Romexpo, roata din parcul Herăstrău.

Palatul Parlamentului bucuresti
Palatul Parlamentului

Folosind aceast site mă gândesc că poate în jur de ora 11 ar fi fost mai uşor de fotografiat zonele amintite mai sus. Dar cine ştie, poate cu altă ocazie!

A doua problemă a fost geamurile care nu se deshid şi în plus trebuia să evit amprentele lăsate de cei de dinaintea mea.În plus trebuia să “scap” de propria reflexie, să găsesc un unghi să nu intre soarele direct în obiectivul aparatului foto. La această a doua vizită am avut la mine un filtru de polarizare circulară, care a mai redus din aceste probleme chiar dacă nu atât de mult pe cât am sperat eu.
Aşa că cele câteva poze realizate nu sunt foarte grozave dar le public aici pentru cei care nu au reuşit/nu vor reuşii să ajungă la Sky Tower.

Casa Presei Libere:

Casa Presei Libere bucuresti
Casa Presei Libere

Arcul de Triumf şi mănăstirea Caşin:

Arcul de Triumf bucuresti
Arcul de Triumf -manastirea Casin

Hotelul Intercontinental:

Hotelul Intercontinental bucuresti
Hotelul Intercontinental

Palatul Parlamentului:

casa poporului bucuresti
Casa Poporului

În imediata vecinătate a SkyTower se află Promenada Mall, clădire care va fi deschisă în curând.

mall pipera bucuresti
Promenada Mall

Cupola Romexpo:

Romexpo bucuresti
Romexpo

De văzut, de acolo de sus, se vedea destul de bine Bucureştiul, fără gunoaiele de pe jos, fără câinii fără stăpân şi nici claxoanele nu se auzeau! Mai multe informaţii despre Sky Tower (de exemplu specificaţiile tehnice), pot fi găsite aici.

fotostefan

8 thoughts on “A doua vizita la Sky Tower”

  1. As dorii sa stiu daca PROIECT BUCURESTI firma care a proiectat multe blocuri din Bucuresti ,isi are sediul aici.Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.