Acasa: wohin? expozitie portrete de romani in Germania

Români în Germania, subiectul expoziție foto Acasă: wohin? vernisată miercuri, 5 februarie 2020, la Institutul Goethe din București.

romani in germania expozitie foto goethe institut bucuresti romania
Acasa: wohin? – romani in germania

În contextul expoziției „Acasă: wohin?”, care va putea fi vizitată până pe 21 februarie 2020, vor avea loc mai multe dezbateri despre migrație, integrare prin sport și educație, sustenabilitate.

poza lacat de dragoste Acasa: wohin? romani in Germania
romani in Germania – lacate de dragoste

În urma documentării în Germania făcută de echipele DOR, Școala 9 și Teleleu, a rezultat o expoziție cu fotografii realizate de Cătălin Georgescu și Cosmin Bumbuț.

poze vernisaj expozitie foto goethe institut bucuresti romania
vernisaj expozitie de fotografie – romani in Germania

ottobroker.ro

vernisaj expozitie fotografie acasa romani in Germania goethe institut bucuresti
vernisaj expozitie de fotografie Acasa

Imaginile din expoziție prezintă viața cotidiană a unor familii de români din Berlin, Köln, Lüneburg, Frankfurt și München, care activează în domenii diverse, de la educație și artă, la medicină și sport. Poveștile lor sunt diverse, pentru că domeniilor lor de activitate sunt diferite, însă sunt fascinante legăturile pe care cei din diaspora încă le au cu România și cu familiile lăsate în urmă.

fotografii portret vernisaj expozitie acasa goethe institut romani in Germania
romani in Germania – Goethe Institut Bucuresti

Scurt videoclip de la vernisajul expoziției de fotografie Acasă: wohin? – Goethe-Institut București:

Documentarea Decât o Revistă
În două excursii de documentare făcute în Germania – în lunile august și noiembrie – reporterul Nicoleta Coșoreanu (DoR și Școala9) și fotograful Cătălin Georgescu au aflat povestea unui cuplu de români din Lüneburg și au intrat în casele mai multor români din Berlin pentru a discuta despre relația lor cu acasă, dar și despre lucrurile care încă îi leagă de România.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Documentarea Teleleu
Echipa Teleleu a început să documenteze proiectul „Plecat” la începutul lui 2019, din dorința de a le da voce românilor din diaspora și de a înțelege de ce au plecat, ce au lăsat în urmă și ce i-ar convinge să se întoarcă acasă. În toamnă, Elena Stancu și Cosmin Bumbuț au documentat cum se desfășoară alegerile pentru președinția României în orașele din Germania, dar și gândurile pe care românii de acolo le aduc cu ei la vot.

Citește și: Dacia in Germania

Programul de vizitare al expoziție foto Acasă: wohin? până pe 21 februarie este următorul: Lu-Vi 16:00-20:00; Sâ 11:00-17:00. Goethe-Institut București – Pavilion 32 (Calea Dorobanți 32)

Pe 21 februarie 2020 are loc finisajul expoziției Acasă: wohin?, ocazie să discutați cu fotografii și reporterii care au realizat documentarea expoziției. Cătălin Georgescu și Nicoleta Coșoreanu vor fi prezenți în sală, în timp ce Elena Stancu și Cosmin Bumbuț vor participa la discuție prin Skype. Cei doi sunt în străinătate pentru a continua documentarea românilor din diaspora.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.