Aeronautic Show 2016 – poze si impresii

Sâmbătă, 3 septembrie 2016, deasupra lacului Morii din Bucureşti a avut loc ultimul spectacol aerian mai important din acest an. Chiar dacă se numeşte Aeronautic Show, totuşi această a 7-a ediţie a fost mai mult un spectacol aerian, partea nautică a fost simbolică.

poze Aeronautic Show 2016
Aeronautic Show 2016

Dacă ediţiile anterioare începeau după prânz şi durau până seară, terminându-se cu focuri de artificii şi-sau efecte pirotehnice , anul acesta Aeronautic Show (partea de acrobaţii aeriene) a început pe la 11.30 şi s-a terminat în jur de ora 15.

poze avioane diamond katana da 20
Diamond Katana DA 20

Dacă prezenţa nautică a fost simbolică, doar câteva ambarcaţiuni cu vele, festivalul a compensat cu două premiere la capitolul aviaţie: un avion biplan, momentan singurul din România, Skeen Skybolt biplan şi un Extra 200.

poza avion extra 200 lacul morii bucuresti
Extra 200
poze avion extra 200 YR-ITA bucuresti
Extra 200 – YR-ITA

Evoluţia avionului Extra 200 mi s-a părut mai îndrazneaţă decât cea realizată de biplan-ul Skybolt (am prezentat în acest post câteva poze), dar, dacă am înţeles eu bine, ambele avioane sunt cumva noi pentru piloţii respectivi (Marius Rădulescu Extra-200, YR-ITA şi Sorin Bochis Skeen Skybolt, N5769) aşă că este de înţeles evoluţia lor la acest airshow. Sper ca la anul să-i revedem la alte spectacole aeriene cu evoluţii mai spectaculoase.

Jandarmeria Română a prezentat un exerciţiu de desant şi recuperare din apă; luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie – paraşutişti şi scafandri au folosit uriaşul elicopter Mi-8.

Forţele Aeriene ale României (ROAF) au fost reprezentate la Aeronautic Show de două aeronave de la Baza 90: elicopterul IAR-330 Puma (pilotat de comandorul Constantin Grigore) şi avionul Spartan C-27 J (pilotat de comandorul Emil Tecuceanu).

Recomand şi: AeroNautic Show 2016: foto-video elicoptere

Nu au lipsit avioanele YAK 52 TW pilotate de Ioan Postolache şi Dan Ştefănescu, dar şi Suhoi-ul 26 ( LY-LJK ) pilotat de multiplul campion mondial la acrobaţie aeriană, Jurgis Kairys.

Cei trei au avut evoluţii în formaţie, inclusiv „Air Bandits”, sau individual.

poza avioane air bandits aeronautic show
air bandits
poza avion suhoi su 26 Jurgis Kairys
Jurgis Kairys – Su 26
poza avion YAK 52 TW  lacul morii
YAK 52 TW

În parcul de lângă lacul Morii era expusă tehnica militară, au fost exerciţii demonstrative de intervenţie EOD la un dispozitiv exploziv improvizat, exerciţii demonstrative pentru detecţie explozivi cu ajutorul unui câine şi prezentare tehnici de luptă medievală. Au fost prezentate tehnici de prim-ajutor şi de intervenţie în caz de urgenţă.

Per total, cele 3 ore de spectacol aviatic de la Aeronautic Show 2016 au meritat şi aştept ediţia cu numărul 8. Alte poze pot fi văzute
la Galeria foto.

Ca şi ediţiile anterioare, AeroNautic Show fost organizat de primăria Sectorului 6 şi Centrul Cultural European Sector 6, în colaborare cu Asociaţia Aeronautică Română.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.