Ana-Cristina Leonte Quintet la Bucharest Jazz Festival 2014

Vineri, 4 iulie, pe scena festivalului de jazz din piaţa George Enescu, din Capitală, a urcat Ana-Cristina Leonte Quintet.

Ana-Cristina Leonte Quintet jazz
Ana-Cristina Leonte Quintet

Ana-Cristina Leonte Quintet este un cvintet de generație nouă, în care se regăsesc câteva dintre cele mai interesante nume ale jazzului românesc actual:

Ana-Cristina Leonte Quintet jazz
Ana-Cristina Leonte Quintet

Ana-Cristina Leonte — voce
Alex Munteanu — saxofon
Albert Tajiti — pian
Michael Acker — contrabas
Tavi Scurtu — tobe

Ana-Cristina Leonte jazz
Ana-Cristina Leonte

Muzica lor explorezează noi sfere ale jazzului, unde nuanțe moderne se combină subtile amintiri folclorice sau mici izbucniri de improvizație. Compozițiile sunt originale, cu un sound special, adesea sensibil, echilibrat între nou și tradițional, aranjament și improvizație spontană, simplitate și complexitate.

Cu ocazia concertului s-a lasa albumul Secret Lover al grupului Ana-Cristina Leonte Quintet. Pe toată durata festivalului în Piața Enescu este organizat standul Jazz Made in Romania, dedicat caselor de discuri și editurilor care publică titluri de jazz românesc.

standul Jazz Made in Romania
standul Jazz

Secret Lover, albumul de debut al Anei-Cristina Leonte, aduce un suflu nou pe scena muzicală prin sinteza rafinată între vocea şi compoziţiile protagonistei, influenţate atât de R’n’B cât şi, uneori, de folclorul românesc şi instrumentaţia clasică de jazz – pian, saxofon, contrabas, baterie – susţinută de instrumentişti inspiraţi şi de aranjamente originale.

program concerte jazz
jazz

Bucharest Jazz Festival, care se va desfăşura până pe 6 iulie, iar accesul la toate evenimentele este gratuit; programul poate fi consultat aici.

Bucharest Jazz Festival
Bucharest Jazz Festival 2014

Alte evenimente conexe care se vor desfășura la Hanul Gabroveni sunt: lansarea în premieră a celor mai noi trei titluri din literatura de specialitate; dar și o serie de proiecții reunite sub titlul „Jazz în Film” pe 5 și 6 iulie, plus expozitia Afișul polonez de jazz

fotostefan

One thought on “Ana-Cristina Leonte Quintet la Bucharest Jazz Festival 2014”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.