Apple iPad Pro noua tableta cu procesor mai puternic, suport pentru mouse si scaner LiDAR

Apple a lansat o nouă tabletă iPad Pro, care are suport oficial pentru mouse și trackpad, dar este dotată și cu un scaner LiDAR. De asemenea sistemul de operare iOS a ajuns la versiunea 13.4

poza Apple iPad Pro 2020 fotografii tablete ios
Apple iPad Pro 2020

Tabletele Apple iPad Pro 2020, de 11 inch și 12,9 inch, sunt dotate cu un nou sistem de camere compus din două camere și un senzor sau „scaner”: o cameră cu unghi larg de 12MP, o cameră cu unghi ultra larg de 10MP și un scaner LiDAR pentru a aduna date de adâncime „la nivel de fotoni. “

Scanerul LiDAR poate măsura cu precizie distanța obiectelor până la 5 metri distanță, util mai ales pentru aplicații AR cum ar fi proiectarea mobilierului într-o cameră goală sau caracteristici interesante precum noua aplicație Măsurare, care vă va permite să măsurați o persoană.

exemplu utilizare scaner lidar Apple iPad Pro 2020
utilizare scaner LiDAR

Altă îmbunătățire substanțială este folosirea unui procesor (A12Z Bionic) mai puternic decât la versiunile 2019 Și procesorul grafic cu 8 nuclee, capabil să editeze video 4K sau să randeze modele 3D.

poza tableta editare foto video tastatura stylus
iPad Pro 2020 – tastatura si stylus

Noile tablete Apple iPad Pro 2020 au suport pentru mouse / trackpad compatibil cu orice mouse bluetooth. Ambele variante, de 11 inch și 12,9 inch, au spațiu de stocare de până la 1TB și pot avea conexiune celular.

Autonomia acumulatorului ajunge până la 10 ore, iar noile tablete cântăresc puțin sub 500g.

Orientativ Apple iPad Pro 11 inch cu 128GB și doar WiFi costă în jur de 4.500 lei, iar modelul de 12,9 inch cu 1TB și WiFi + Cellular poate ajunge la 9.150 lei

Deocamdată, dacă nu greșesc, Apple Pencil se cumpără separat.

Tastatura oficială Magic Keyboard pentru iPad Pro se va lansa în luna mai, probabil soluţiile de la parteneri precum Logitech vor fi disponibile tot atunci.

poza magic keyboard Apple iPad Pro tableta 2020
Magic Keyboard iPad Pro 2020

Poţi folosi însă acum o tabletă iPad Pro cu un mouse, iar elementele din interfaţă ar trebui să reacţioneze corespunzător. Acest lucru apropie acum tabletele Apple iPad Pro mai mult de ideea unui computer.

evomag.ro

Noul update 13.4 pentru iOS rezolvă nişte bug-uri, adaugă noi figurine Memoji pe care le poți folosi în iMessage şi FaceTime, cât şi rezolvarea unor probleme legate de integrarea CarPlay în anumite aplicaţii.
Un avantaj de care vor beneficia toţi utilizatorii de produse Apple care folosesc Safari pentru browsing este însă faptul că browser-ul va bloca automat cookie-urile care colectează date, fără a fi necesar un alt software dedicat. Fie că foloseşti iPhone, iPad sau macOS, vei beneficia de această funcţie.

Citește și: 10 aplicatii gratuite de editare foto pentru Android si iPhone

Alături de iOS 13.4 şi iPadOS, Apple a lansat şi o nouă versiune de tvOS pentru Apple TV, un nou update pentru boxa inteligentă HomePod, cât şi watchOS 6.2 pentru ceasurile Apple Watch.
macOS Catalina primeşte de asemenea update-ul 10.15.4. Toate dispozitivele pot acum să creeze foldere în iCloud Drive care pot fi partajate cu alţi utilizatori, în timp ce Netflix va putea reda după update conţinut în HDR direct în browser-ul Safari.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.