BMW M4 Coupe lansat în Gran Turismo6

Polyphony Digital Inc., dezvoltatorii jocului Gran Turismo6 pentru PlayStation®, în parteneriat cu BMW au dezvăluit că noul model BMW M4 Coupé a devenit disponibil în joc sub forma unui update.

BMW M4 Coupé joc electronic
BMW M4 Coupé

Posesorii jocului GT6 vor fi primii care se vor putea bucura de BMW M4 Coupé, chiar dacă în formă virtuală, înainte de lansarea oficială a autoturismului în 2014.

Pentru a sărbători parteneriatul dintre BMW şi Gran Turismo 6, producătorii jocului au dat startul unui eveniment in-game unic, bazat pe BMW M4 Coupé, care va dura două săptămâni. Până pe 26 decembrie 2013, BMW M4 Coupé Superlap invită toţi jucătorii pe circuitul Nürburgring Grand Prix, pentru a încerca noul automobil înainte de a deveni disponibil în saloanele auto.

Integrarea unui astfel de model unic în industria auto, chiar înainte ca acesta să fie lansat pe piață, reflectă respectul reciproc al companiilor BMW și Polyphony. ”Suntem foarte bucuroși că putem lansa ”virtual” noul model BMW M4 Coupé în Gran Turismo 6,” declară Dr Friedrich Nitschke, președinte BMW M GmbH. “BMW M4 Coupé transpune tehnologia din spatele mașinilor sport de pe pista de curse pe străzi, iar miile de ture pe legendarul Nürburgring Nordschleife – cel mai solicitat circuit – au pregătit noul model pentru această tranziție. Aștept cu nerăbdare să descopăr cum a reușit Gran Turismo să capteze esența noului model pe același circuit pe care a fost și testat.”

Până acum, BMW M4 Coupé a fost arătat publicului doar sub formă de “concept”, dar colaborarea cu BMW M GmbH a permis accesul celor de la Polyphony Digital la maşină încă din faza dezvoltării. Ca rezultat noul autoturism va putea fi încercat în premieră în Gran Turismo 6.

O versiune camuflată a versiunii reale BMW M4 Coupé a fost prezentată în cadrul evenimentului de lansare Gran Turismo 6, ce a avut loc în Ronda, oraș din sudul Spaniei. Kazunori Yamauchi, legendarul creator al francizei Gran Turismo®, a avut privilegiul de a testa modelul pe pista de la Ascari Race Resort.

Parteneriatul reprezintă un motiv de mândrie pentru Kazunori Yamauchi, președinte al Polyphony Digital: ”Este minunat să poți aduce la viață un nou autoturism și aș dori să le mulțumesc celor de la BMW pentru încrederea acordată, prin furnizarea tuturor datelor de care am avut nevoie cu scopul de a crea BMW M4 Coupé. Mașina este fantastică. M-am simțit extrem de privilegiat deoarece am avut ocazia să testez noul model pe circuitul Ascari, chiar în timpul lansării Gran Turismo 6. Sunt convins de faptul că fanii vor avea parte de aceeași experiență incredibilă și că se vor simți la rândul lor onorați de a fi printre primii care testează noul BMW M4 Coupé.”

În timp ce seria Gran Turismo a sărbătorit al șaselea episod în cei 15 ani de existență, noul automobil sport reprezintă a cincea generație aparținând filosofiei BMW M, aplicată seriei M3, distingându-se însă de varianta cu patru uși prin insigna M4.

Posesorii jocului Gran Turismo 6 pot încerca o versiunea virtuală a BMW M4 Coupé, cu motor turbo dotat cu șase cilindri în linie. Tehnologia M TwinPower Turbo dezvoltă 431 Cai Putere (CP), mașina având o greutate de numai 1.497 kilograme. Mulțumită noului motor fizic, aerodinamicii îmbunătăţite, noilor modele de simulare a anvelopelor şi a suspensiilor, precum și datorită graficii realiste, Gran Turismo 6 oferă posibilitatea jucătorilor de a conduce o versiune BMW M4 Coupé fidelă realității, până la ultimul detaliu.

În afara evenimentului in-game unic, ce presupune şofarea unui BMW M4 Coupé pe circuitul Nürburgring Grand Prix, entuziaștii pot lua startul în alte 37 de circuite – inclusiv Ascari – ce oferă peste 100 de configurații ale pistei. Mai mult, noul automobil poate fi admirat în imagini surprinse chiar de către jucători, folosind opțiunea ”Photo Mode”.
Mai multe știri despre Gran Turismo 6 vor fi dezvăluite pe website-ul www.gran-turismo.com.

Pentru alte informații, vizitați www.scee-press.com.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.