Bridge-ul cu senzor de 1 inch si zoom 8x: Sony RX10

Noul model bridge Sony Cyber-shot RX10 oferă puterea unui DSLR datorită senzorului de 1 inch, dar fără să ai nevoie de obiective interschimbabile, datorită obiectivului cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T de 24-200mm (8x) cu diafragma F2.8, la toate distanțele focale.

bridge sony RX10
sony RX10

Obiectivul fix cu lentile Carl Zeiss Vario-Sonnar T de 24-200mm (echivalent 35mm) și diafragmă F2.8 oferă aceleași nivele de claritate și performanță așteptate de la o colecție de obiective interschimbabile. Cu o rază de zoom extinsă (8x), de la grandangular la telefoto, acesta devine partenerul perfect pentru fotografiile portret, peisaje, natură, cadre urbane și cele de interior. Capacitatea acestuia de a focaliza la distanțe mari, cât și la distanțe de 3cm, îl face ideal pentru fotografii de detaliu.

Diafragma maximă F2.8, indiferent de distanța focală, oferă mai multă luminozitate imaginilor decât o colecție de obiective interschimbabile. La fel de ușor precum permite fotografierea în spații slab luminate, fără a modifica setările ISO. Camera foto RX10 permite și fotografierea cu defocalizarea atentă a subiectului de fundal (efectul de bokeh), datorită diafragmei cu șapte discuri. Stabilizatorul optic asigură imagini clare, chiar și în cazul fotografierii din mână, la distanțe focale mari.

zoom 8x sony
RX10 zoom

Sony Cyber-shot RX10 este ușor de manevrat și echipat cu opțiuni extinse de control manual, fiind familiar celor obișnuiti cu DSLR-urile. Obiectivul fix al camerei permite captarea unor imagini de calitate, asigurate de senzorul mare de imagine și de procesorul avansat BIONZ X, de trei ori mai rapid decât la modelele anterioare.

Caracteristica principală a modelului RX10 , senzorul tip 1.0 Exmor R CMOS cu iluminare din spate și rezoluție de 20,2 megapixeli efectivi este de patru ori mai mare decât senzorul de imagine al unei camere compacte obișnuite. Procesorul BIONZ X îmbogătește calitatea imaginilor surprinse cu detalii uimitoare, reduce zgmotul pe zone specifice din cadru și elimină refracția luminii, pentru fotografii deosebite.

Noul mecanism Direct Drive SSM asigură autofocalizare mai rapidă, împreună cu senzorul Exmor R CMOS și procesorul BIONZ X. Opțiunea de blocare a autofocusului urmărește cu precizie subiectele aflate în mișcare, chiar dacă acestea dispar și reapar în cadru. Noua opțiune Eye AF asigură portrete clare, cu focalizare precisă, chiar dacă subiectul nu privește fix în cadru. În plus, utilizatorii au posibilitatea de a alege trei mărimi pentru zonele de AF.

Această opțiune reduce riscul focalizărilor accidentale în cazul fotografiilor de close-up și macro.

Pasionații de înregistrări video se pot bucura de aceleași abilități impresionante ca în cazul fotografiilor. Folosirea obiectivului în modul grandangular permite înregistrarea video Full HD la aceeași calitate de excepție, pe toată suprafața surprinsă. Cadrele video pot fi înregistrate în formate de 50p (progresiv AVCHD) sau la o frecvență cinematică de 25 cadre pe secundă și control deplin în modurile P/A/S/M. Ieșirea HDMI permite vizualizarea conținutului pe un monitor extern sau pe alte dispozitive.

Sunetul înregistrărilor video este asigurat de posibilitatea reglării nivelului de sunet. Pentru o monitorizare mai atentă a sunetului, există o ieșire jack pentru microfon și căști. Kit-ul opțional de adaptare XLR-K1M permite înregistrarea video la nivel profesional, permițând chiar și atașarea unui microfon extern prin terminalul XLR.

Noul vizor electronic OLED cu o rezoluție de 1440k puncte, permite vizualizarea precisă a subiectului, plus un unghi larg de vedere, de aproximativ 33°. Pentru și mai multă libertate în compoziția cadrelor, ecranul LCD rabatabil de tip 3.0 echipat cu tehnologia White Magic permite o încadrare mai ușoară prin mișcarea ecranului sus sau jos.

Citește și: Sony HX99 si HX95 noile aparate foto compacte de calatorie

Corpul ușor al camerei, construit din aliaj de magneziu, este rezistent la praf și umezeală, pentru utilizare fără compromisuri indiferent de mediu.

Modul intuitiv și ergonomic de folosire este îmbogățit de opțiunile de control care oferă un grad de flexibilitate caracateristic DSLR-urilor.

Apertura se deschide ușor la comutarea bruscă de la un mod de control la altul. În cazul ajustării manuale a aperturii, se va auzi un ”click” specific, atunci când focalizarea este corectă. Sau se poate face schimbarea și în modul silențios, mai ales când se filmează și nu se dorește deranjarea subiectului. Camera dispune de șapte butoane de modificare, plus un LCD de vârf, pentru confirmarea instantă a gradului de expunere sau a altor specificații cheie.

Imaginile de înaltă rezoluție pot fi afișate direct pe un ecran tv 4K. Compatibilitatea cu ecranele TRILUMINOUS oferă o paletă largă de culori bogate, naturale, capturate cu Cyber-shot RX10, ce pot fi vizualizate pe televizoarele BRAVIA.

bridge sony rx10
bridge sony

Modulul Wi-Fi integrat permite conexiunea facilă printr-o singură atingere cu smartphone-urile Xperia sau Android, compatibile cu NFC, iar partajarea fotografiilor pe dispozitivele mobile sau pe televizoarele HD este mai ușor de realizat. Instalarea opțiunii PlayMemories Mobile Version 3.0 permite folosirea smartphone-ului ca telecomandă pentru cameră.

ishoot.ro

Opțiunile creative ale camerei se pot îmbogăți cu o gamă largă de accesorii compatibile de la Sony. Husa LCJ-RXE protejează camera de praf și lovituri. Înregistrările video vor avea un sunet clar dacă se atașează microfonul extern ECM-XYST1M. Subiectele pot fi luminate mai bine cu blitul extern HVL-F43M sau cu HVL-LEIR1 Video IR.

Sony RX10 fi disponibil comercial începând cu luna Noiembrie la un preţ aproximativ de 1300 Euro

2 thoughts on “Bridge-ul cu senzor de 1 inch si zoom 8x: Sony RX10”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.