British Documentary la MNTR

Cele mai bune documentare britanice vor putea fi vizionate la cea de-a cincea ediție a British Documentary 6 octombrie – 15 decembrie 2014, Studioul Horia Bernea de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNTR).

grafitti anti manele
mesaj

În data de 6 octombrie 2014, ora 19.00, se dă startul celei de-a cincea ediții a British Documentary. Proiectul, organizat de British Council, include 10 proiecții săptămânale care vor avea loc în perioada 6 octombrie – 15 decembrie, în zilele de luni (cu excepția zilei de luni, 10 noiembrie), începând cu ora 19.00, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, în Studioul Horia Bernea.

Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Păstrând tradiția edițiilor anterioare, filmele ce vor fi prezentate la British Documentary au fost nominalizate sau câştigătoare ale premiilor acordate la Festivalul de film documentar Grierson, din Marea Britanie, în ultimii ani.

British Documentary la MNȚR
British Documentary la MNȚR

Particularitatea proiectului British Documentary constă în diversitatea temelor abordate de documentarele prezentate, de la probleme ale lumii contemporane – escaladarea extremismului religios, conflictele armate din Siria și din alte zone ale lumii, redefinirea și acceptarea sexualității, statutul femeii în societăți represive -, până la teme artistice și subiecte ştiinţifice.

Ediția a cincea se deschide cu un documentar despre celebrul scriitor Salman Rushdie, acuzat de blasfemie și urmărit 10 ani de o condamnare la moarte.
Documentarul coincide cu publicarea ultimului volum al scriitorului, „Joseph Anton: Memorii”, prezentând o serie de interviuri realizate de Alan Yentob, cu Salman Rushdie însuşi și ofițerii însărcinați cu protecția sa, cu membrii familiei lui Rushdie și prietenii săi apropiați.

Programul proiecțiilor, care vor avea loc în perioada 6 octombrie – 15 decembrie 2014, este disponibil pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro). Filmul programat pentru data de 1 decembrie va fi proiectat marți, 2 decembrie, ca urmare a sărbătorilor dedicate Zilei Naționale a României.

Programul British Documentary, ediția V :
6 octombrie – „CONDAMNAREA LA MOARTE – POVESTEA LUI SALMAN” (82 min.)
13 octombrie -„SIRIA: ÎNTRE FRONTURI” (50 min.)
20 octombrie –„SALMA” (91 min.)
27 octombrie -„ORDINE ȘI DEZORDINE: POVESTEA ENERGIEI” (60 min.)
3 noiembrie – „ZONA DE SIGURANȚĂ: CÂMPURILE MORȚII SRI LANKA” (96 min.)
17 noiembrie – „PRIBEGII ȘOSELELOR” (90 min.)
24 noiembrie -„PROBLEMA AJUTORULUI UMANITAR” (120 min.)
2 decembrie – ora19.00 -„BĂIATUL DE PE PLAJĂ” (28 min.)
– ora 19.30 -„REGINA ADOLESCENTĂ A FRUMUSEȚII” (60 min.)
8 decembrie – „COMPUTERUL VECHI DE 2000 DE ANI: MECANISMUL DE LA ANTIKYTHERA” (60 min.)
15 decembrie -„ÎN LUMINA REFLECTOARELOR: NORMAN PARKINSON” (75 min.)

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.