Bucharest Jazz Festival 2016 s-a deschis cu o expozitie de fotografie

Bucharest Jazz Festival 2016 s-a deschis luni, 19 septembrie 2016, dar concertele nu reprezintă singurul element al evenimentului, iar cei prezenţi vor avea parte de o serie de manifestări conexe în fiecare zi a festivalului. Luni seară, sediul ARCUB, a fost gazda vernisajului expoziţiei de fotografie “Musical Body Sounds” semnată de artistul român Jakab Tibor.

poze vernisaj expozitie Jakab Tibor arcub bucuresti
Musical Body Sounds – Jakab Tibor

Jakab Tibor a absolvit New York Institute of Photography în 1995. Lucrările sale au fost expuse în peste 50 de țări, pe 5 continente, făcând parte din colecțiile unor muzee, respectiv colecții private.

poza fotograf roman Jakab Tibor arcub bucuresti
Jakab Tibor

În baza rezultatelor obținute de-a lungul carierei sale prolifice – 865 de premii internaționale, începând cu 1991 numele său a fost inclus în fiecare an în „Who’s Who in Photography” listat de Photographic Society of America, iar de două ori în „TOP 20” mondial.

poze vernisaj expozitie fotografie Musical Body Sounds Jakab Tibor
vernisajul expozitiei foto “Musical Body Sounds”

În cei peste 24 de ani de carieră în jurnalism și ca fotoreporter freelancer, a publicat peste 100.000 de fotografii, ilustrând 1500 de articole. Printre publicațiile în care au apărut lucrările sale se numără: The Journal, British Journal of Photography, Foto Spiegel Magazine, Photo Taipei ș.a.

poza revista hot jazz bucuresti arcub
revista Hot Jazz
poza deschidere Bucharest Jazz Festival 2016 arcub
revista de jazz

În aceeaşi seară, la Arcub a fost prezent jurnalistul Michel Antonelli de la Jazz Hoţ, una dintre cele mai influenţe reviste de jazz din Europa şi lume, în cadrul conferinţei “Jazz Hoţ: O prezenţa esenţială în istoria jazzului”.

Cum mandatul de trei ani al muzicianului Lucian Ban la conducerea festivalului a luat sfârşit, ediţia din 2016 o are ca director artistic al festivalului pe celebra interpretă de jazz Teodora Enache.

poza Michel Antonelli Teodora Enache  Jakab Tibor arcub
Michel Antonelli – Teodora Enache – Jakab Tibor

Alte evenimente conexe includ filmul despre viaţă lui Joe Albany‚”Low Down”, cu John Hawkes şi Glenn Close în rolurile principale (22 septembrie, ora 12:00) şi masterclass-ul susţinut de Kenny Werner (24 septembrie, ora 12:00, ARCUB). Programul complet al evenimentelor conexe este disponibil online pe acest site .
Concertele la care intrarea este liberă dau întâlnire publicului în Piaţa George Enescu şi la Hanul Gabroveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.