Bucuresti:Luminitele de Craciun 2016

În Bucureşti s-au aprins luminile de Crăciun în plus Târgul de Crăciun este organizat pentru prima dată în Piaţa Constituţiei, nu în Piaţa Universităţii.

poze luminite craciun bucuresti 2016
luminite craciun – Bucuresti, piata Presei Libere

Luminile de sărbătoare din Bucureşti au fost aprinse de 1 decembrie, din Piaţă Constituţiei, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Tot atunci s-a deschis şi Târgul de Crăciun, care spre deosebire de ultimii ani, nu mai este organizat în Piaţa Universităţii, ci în Piaţa Constituţiei.

poze luminite craciun bucuresti 2016 fantana miorita
luminite Craciun – fantana Miorita, Bucuresti 2016

În acest an, 52 de locuri din Capitală au fost decorate cu beculeţe. Peste trei milioane de beculeţe strălucesc pe un traseu de 29 de kilometri, unele sunt chiar și în Centrul Istoric. Deocamdată nu am fotografiat luminițele din Centrul Vechi și nici la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei nu am stat prea mult, dar de îndata ce voi avea poze le veți vedea aici pe blog sau la Galeria Foto

poze luminite de craciun bucuresti 2016 unirea
luminite Craciun 2016 – Bucuresti, fantana UNire

Vă recomad să citiți și: Luminițe de Crăciun la Roma – decembrie 2016

În Capitală sunt decorate bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piața Universităţii, Piaţa Română, Bd. Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arc Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti (Intrare Bucureşti DN1), Fântână Mioriţa, Piaţă George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Română – Monument Lupoaica, Piaţa Constituţiei, Bd. Carol (Piaţa Universităţii – Piaţa Rosetti), Zona Ateneu – Nicolae Golescu, mai multe intersecţii Şoseaua Colentina cu Sos. Ştefan Cel Mare, Sos. Colentina cu Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bd. Dacia, Mihai Bravu cu Str. Baba Novac, Bd. Unirii cu Str. Traian, Bd. Cantemir cu Bd. Mărăşeşti.
Evenimente specifice sărbătorilor de iarnă vor avea loc şi în următoarele zone: Centrul Istoric, Piaţa Universităţii, Piaţa George Enescu, Parcul Kiseleff şi Parcul Tineretului.

poza lumini sarbatori iarna 2016 bucuresti
lumini Craciun 2016 – Bucuresti, piata Romana

Când voi avea timp, am să prezint luminițele de Crăciun și din alte zone ale Bucureștiului. Ele vor fi salvate și pot fi văzute la Galeria foto

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Bucuresti:Luminitele de Craciun 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.