Bucurestiul are un container pentru colectarea hainelor ce vor fi donate in scop umanitar

Bucureştenii şi nu numai pot dona haine oamenilor nevoiaşi prin containerul colector instalat în faţă clădirii Ambasadei Republicii Cehe şi a Centrului Ceh (Strada Ion Ghica nr. 11, lângă Biserica Rusă).

poza container colectare haine scop umanitar
(s) container colectare haine

Aceste două instituţii, care au avut iniţiativa amplasării containerului, vor colabora cu o serie de organizaţii nonguvernamentale pentru a strânge haine şi încălţăminte în scopuri umanitare.

poza container pentru colectarea hainelor ce vor fi donate in scop umanitar
pentru donatii haine

Hainele pe care oamenii le vor lăsa în containerul din faţa Ambasadei Cehiei vor ajunge apoi la organizaţiile nonguvernamentale locale care le vor distribui oamenilor nevoiaşi din România şi din străinătate. Organizatorii vor astfel să reacţioneze la diferitele situaţii în care este nevoie de ajutor umanitar şi totodată să ajute grupurile de persoane defavorizate care au nevoie de ajutor permanent.

poza container colectare haine imbracaminte incaltaminte
container colectare hanie

Deocamdată, în România, nu există posibilitatea reciclării textilelor pentru că nimeni nu dispune de tehnologia necesară. De aceea, containerul din faţa Ambasadei Cehiei este doar pentru haine curate, fără defecte, care pot fi redistribuite şi refolosite.

poza foto donare haine container bucuresti centrul ceh
donare

Containere asemănătoare există deja în peste 90 de localităţi din România, dar cel din faţa Ambasadei Cehiei este primul din Bucureşti, iae eu nu pot să mă abţin de la întrebare, nu neapăarat retorică, de ce nici unul din ONG-urile din Capitală nu a avut această iniţiativă?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.