Calatorii virtuale – destinatii turistice europene vazute de acasa

Din păcate pandemia de coronavirus îngreunează mult planurile de călătorie, dar până se rezolvă, putem apela la calatorii virtuale. Era digitală a venit cu modalități de a ne ajuta să vedem lumea fără să părăsim locuință. Calătoriile virtuale sunt un astfel de ajutor.

poza moara de vant Locuri de vizitat in Amsterdam calatorii virtuale europa
Molen De Gooyer at Funenkade

Încă înaite să apară virusul COVID-19, multe muzee au realizat tururi virtuale ale spațiile lor. Am prezentat deja aici sau aici câteva astfel de inițiative

Acum vă prezint unele dintre cele mai cunoscute muzee europene și destinații de călătorie care ne permit să facem un tur virtual al spațiilor lor, bucurându-ne de colecții și locuri interesante, dar online.

10 destinații europene – calatorii virtuale gratuite

1. Turnul Eiffel

high tower paris calatorii virtuale europa
turnul Eiffel – Paris

Această experiență captivantă oferă câteva panorame uluitoare ale Parisului, precum și o istorie interactivă a Turnului Eiffel.

2. Muzeul Luvru
Chiar dacă o plimbare digitală prin renumitul muzeu francez nu este aceeași experiență ca plimbarea reală, totușii seamănă. În plus este gratuită și nu ai parte de aglomerația din Luvru!
Din câte am observat sunt disponibile numeroase galerii, cu prețioase opere de artă.

3. Rijksmuseum

poza semn I amsterdam Rijksmuseum
I amsterdam – Rijksmuseum

Am vizitat Amsterdam (impresii de călătorie), dar din păcate nu am avut timp să vizitez și muzeul național olandez de artă. Dar uite acum am ocazia de a face un tur multimedia prin intermediul aplicației sale mobile.

4. Basílica de la Sagrada Família

Basílica de la Sagrada Família barcelona calatorii virtuale europa
Basílica de la Sagrada Família – Barcelona

Deși am avut cazare la Lloret de Mar, am putut vizita Barcelona, dar coadă la casa de bilete și aglomerația din Basílica de la Sagrada Família m-au făcut să renunț la a o mai vizita la interior.
Acest sit inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO este transpus acum în ceea ce pare să fie un tur virtual în care ai libertate deplină, pe site-ul atracției turistice.

Citește și: Minivacanta 1 decembrie 2020 – destinatii romanesti

5. Muzeul Prado

calatorii virtuale madrid muzeul prado tur virtual
Prado – tur virtual

Colecții ale Muzeului Prado, situate în centrul Madridului, pot fi acum admirate în voie, în mod virtual.

6. Muzeele Vaticanului

poza statue dac muzeul capitoline roma italia
statuie Dac – muzeul Capitoline, Roma

Roma ar trebui să fie o destinație turistică pentru români, iar o dată ajunși acolo, după ce vizitați Castelul Sant’Angelo (informații turistice), Colina Aventino si imprejurimile (impresii de călătorie), o tură prin cartierul Trastevere, poate este timp și de Vatican.

evomag.ro

Dar până la călătoria reală, aveți la dispoziție aceste tururi virtuale , inclusiv Capela Sixtină, care nu era ușor de vizitat nici măcar înainte de pandemie, poate fi acum admirată cât de des și cât de mult vrei tu, fără să te încurce alți turiști.

7. Palatul Buckingham

palatul Buckingham tur virtual londra calatorii virtuale
Palatul Buckingham

Brexit, pandemie, nu ne vor împiedica să vizităm această clădire iconică și reședința oficială a Reginei Regatului Unit. Palatul Buckingham poate fi vizitat online
Poți vedea Camera Tronului, Scara Mare și Salonul Alb chiar din confortul de acasă.

Deoarece multe călătorii au fost anulate anul acesta din cauza restricțiilor legate de Covid-19, unele țări încearcă să mențină cumva spiritul călătorilor ridicat, invitându-ne să le facem măcar o vizită virtuală.

8. Elveţia

elvetia calatorii virtuale europa
Elvetia

O țară frumoasă, iar acum ai posibilitatea să faci o călătorie virtuală cu ajutorul unor panorame aeriene ale celor mai pitorești locuri elvețiene, filmate în diferite perioade ale anului.
Fiecare videoclip are o mică hartă în colț – pentru a fi mai ușor de găsit, odată ce te decizi că vrei să mai “călătorești” o dată.

9. Norvegia

destinatii turistice europene norvegia tur virtual
Norvegia – slow-tv

O serie de videoclipuri, realizate în așa-numitul stil “slow-tv”, de pe site-ul oficial al ghidului de călătorie al Norvegiei vă duce într-o călătorie virtuală către cele mai interesante zone ale țării.

10. Austria

austria cel mai batran stejar calatorii virtuale europa
Austria – cel mai batran stejar din Europa

Această țară oferă câteva tururi virtuale dar și sfaturi pentru a experimenta cultura lor națională fără să pleci de acasă.

Vezi și: Fanfara română la Paris

Aceste calatorii virtuale pot fi folosite și pentru a planifica viitoarele călătorii reale. Sper ca în viitorul apropiat pandemia de coronavirus COVID-19 va fi bine controlată și vom putea călătorii fără dificultate.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.