Calatorii virtuale prin orasele si muzeele lumii

Dacă bugetul sau timpul nu vă permit să vizitaţi alte ţări, oraşe sau muzee, Google încearcă să ne ajute, permiţindu-ne să “călătorim virtual”.

calatorie google street view
calatorie virtuala

Aşadar, dacă aveţi chef de o plimbare fără să cumpăraţi bilete de avion şi să vă bateţi capul cu cazarea şi asigurarea de călătorie, atunci să pornim în călătoria virtuală.

Probabil ştiţi deja de Google Street View, dar interesant este faptul că mai nou, tururile virtuale (Street View) sunt disponibile şi pentru zonele unde maşinile Google nu aveau acces, cum ar fi fluviul Colorado, din SUA.

Acest lucru este posibil, deoarece compania din Mountain View a dezvoltat o soluţie inedită pentru a putea oferi acelaşi concept în zonele inaccesibile maşinilor: camera foto 360° portabilă.
Astfel noua cameră foto ne permite acum să vizităm virtual Veneţia. Unul dintre cele mai celebre oraşe italiene poate fi explorat virtual, pe toate canalele principale şi pe străduţele pietonale, utilizand Google Maps şi Street View.

Alte căltorii virtuale pot porni, prin câteva clickuri de mouse, spre Taj Mahal (India) sau Turnul Eiffel (Franta) sau Burj Khalifa (Dubai) sau puteţi chiar să vă “scufundaţi” ca să vizitaţi Marea Bariera de Corali (Australia), toatul prin accesarea acestui link.

insulele galapagos
galapagos – virtual

Dacă doriţi să aflaţi mai multe despre camera foto şi tehnologia ce stă la baza Street View, atunci accesaţi acest link.

Dupã modelul Street View, Google a lansat Art Project – un serviciu de explorare online a celor mai prestigioase muzee din lume: Van Gogh, Museo Reina Sofia, MoMA (Museum of Modern Art, New York), Versailles, National Gallery (Londra), colecţiile de la Muzeul aurului din Bogota şi multe altele.

muzee art project
google art project

Turul virtual poate fi realizat accesând adresa googleartproject.com. Pe lângã vizualizarea încãperilor şi împrejurimilor la 360 de grade, Google Art Project oferã adiţional galerii cu picturi şi obiecte din muzee, fotografiate la rezoluţie înaltã. Sunt disponibile nu mai puţin de 151 dintre cele mai mari muzee din lume.
Cu ajutorul Google Art Project, cei interesati pot sã se “plimbe” prin galeriile celor 151 de muzee partenere, din 40 de ţãri, dar şi sã admire fiecare operã în parte, cu ajutorul imaginilor de înaltã rezoluţie.

floria.ro

Google a optimizat site-ul de consultare, astfel 46 de capodopere expuse în imagini de extremã rezoluţie (7 miliarde de pixeli), care permit studierea detaliilor şi chiar a unor amãnunte care nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Pasionaţii de artã pot astfel sã descopere, de exemplu, meticulozitatea pictorului Georges Seurat din tabloul “Un dimanche apres-midi a l’île de la Grande Jatte”(A Sunday on La Grande Jatte – 1884) .

Dacă sunteţi interesaţi de arta urbană, motorul de căutare online Google a lansat şi StreetArtProject , o platformă gratuită cu 5.000 de lucrări de artă urbană din toata lumea, din Paris, Atlanta, Gdañsk (unde se află şcoala de Picturã Muralã -SPMG, ai căror elevi au pictat blocul din cartierul Militari) până la Manila.

Nici pasionaţii de automobilism nu sunt uitaţi, astfel muzeul Lamborghini (Italia), muzeul Honda, muzeul Mazda pot fi vizitate pe Google Maps.

muzeul lamborghini online
muzeul lamborghini

Nici muzeul firmei italiene de motociclete Ducati nu lipseşte de pe Google Maps.

Iar dacă aveţi ocazia să călătoriţi “pe bune”, vă reamintesc lista oraşelor care au muzee de fotografie. În plus cred că informaţiile prezentate mai sus sunt de folos pentru stabilirea itinerariului şi ar fi bine să vă amintiţi de asigurarea de călătorie.

fotostefan

6 thoughts on “Calatorii virtuale prin orasele si muzeele lumii”

  1. Miniexpo un site unde poti sa-ti faci gratuit tur virtual din poze. Turul poate fi pus pe site-ul tau. Obiectele se pot eticheta, pot fi blurate iar pozele pot fi legate intre ele in editorul site-ului oferind o experienta 3d comparabila cu a unui tur virtual fara a fi nevoie de echipament costisitor in vederea achizitiei imaginilor 3d. Ca sa te convingi vezi tururile virtuale existente: http://www.miniexpo.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.