Calul Titanilor – cea mai înaltă statuie ecvestră expusă în Parcul Titan

După cea mai înaltă clădire din România am să vă prezint şi cea mai mai mare statuie ecvestră din România: Calul Titanilor, expusă în parcul Titan, intrarea din intersecţia b-dul Liviu Rebreanu cu str. Câmpia Libertăţii, din Bucureşti.

statuie ecvestra
calul titanilor

Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) a deschis sâmbătă 10 august 2013, în Parcul Titan – Parcul Artelor , Tabăra de Creaţie “Sculptura Mileniului 3-ECO-Music-Art” unde a fost montată, în acordurile muzicii de fanfară şi al zgomotului de macara, cea mai mare statuie ecvestră din România numită Calul Titanilor.

cea mai inalta statuie din romania
statuie ecvestra

De la Agerpres am aflat că statuia are o înălţime 7,50 metri, fără piedestal, este realizată din metal şi este o creaţie a tinerei artiste Mihaela Diaconu, realizată în colaborare cu Bogdan Zaharia.

mihaela diaconu sculptor
Mihaela Diaconu

Mutarea şi amplasare statuii a luat ceva timp; vă prezint un fragment din munca depusă:

Sper că au fixat bine statuia!

montare statuie metal
montare

Tabăra de Creaţie se desfăşoară în perioada 10 – 31 august unde timp de 22 de zile vor lucra artiştii: Bogdan Hojbotă, Mihaela Diaconu,Carmen Tepşan, Corneliu Tache, Mara Breza şi Titi Ceară.

Tabăra de Creaţie-Sculptura mileniului 3- Eco-Music-Art
Tabăra de Creaţie-Sculptura mileniului 3- Eco-Music-Art

Artiştii au fost prezentaţi publicului de criticul de artă Pavel Şuşară, iar despre eveniment a vorbit directorul CCCA, Alice Barb.

alice barb pavel susara
(s) Alice Barb Pavel Susara

Potrivit acesteia, în tabăra respectivă cei şase artişti vor sculpta în trei materiale – marmură, metal şi lemn -, timp de trei săptămâni.

tabara de creatie
tabara creatie parc titan

Atelierele de sculptură se desfăşoară zilnic între 9-21,00, iar în fiecare week-end, sunt deschise discuţiilor cu publicul doritor, între orele 11.00 şi 13.00. Intrarea este liberă şi nu cred că veţi găsi mititei sau bere !

ishoot.ro

Programul spectacolelor muzicale poate fi citit pe pagina de facebook a Centrului Cultural Casa Artelor.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

La finalul taberei cele şapte lucrări în marmură, lemn şi metal vor rămâne în Parcul Titan-Parcul Artelor, pentru totdeauna, pentru a fi admirate de public.

cal statuie metal
statuia calul titanilor

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

8 thoughts on “Calul Titanilor – cea mai înaltă statuie ecvestră expusă în Parcul Titan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.