Camera foto care ţine cont de prognoza meteo

Cei de la Google s-au gândit să-i ajute pe cei pasionaţi de fotografie brevetând o camera foto pentru telefonul mobil care ţine cont de prognoza meteo.

camera foto care ţine cont de prognoza meteo
brevet

Google s-a gândit la o modalitate de a îmbunătăţi calitatea pozelor obţinute folosind camera foto de pe telefonul mobil, ţinând cont de condiţiile meteo care pot influenţa performanţele acesteia.

Dacă până acum, receptorul GPS din telefonul mobil nu avea altă utilitate pentru camera foto decât adăugarea coordonatelor de localizare în EXIF-ul pozelor, inginerii Google au găsit o întrebuinţare nouă, ce poate afecta în mod direct performanţele camerei foto.

Mai exact, inginerii Google intenţionează să utilizeze coordonatele GPS şi conexiunea la internet pentru a obţine o prognoză meteo personalizată, relevantă pentru locaţia utilizatorului şi momentul din zi, pe baza căreia reglajele camerei foto sunt ajustate automat pentru obţinerea unor poze la calitate optimă. Cu noua funcţie, posesorii de smartphone şi tablete Android ar putea obţine poze mai bune în zilele înnorate, balansul de alb şi saturaţia de culoare fiind ajustate dinainte la valorile ideale.
Pe lista parametrilor ce pot fi personalizaţi în funcţie de condiţiile meteo sunt incluse şi tonalitatea de culoare, claritate şi contrast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.