Campania “Tu esti traficul!” pentru rezolvarea aglomeratiei din trafic

Sambata, 26 aprilie 2014, pe Calea Victoriei, din Bucuresti, pe tronsonul cuprins intre bdul. Regina Elisabeta si Splaiul Independentei, s-a desfasurat campania de constientizare a problemelor generate de congestiile urbane: “Tu esti traficul!”

tu esti traficul
60 de biciclete

Campania „Tu esti traficul!”, organizata de Comunitatea Biciclistilor din Bucuresti, platforma de ciclism urban Portocala Mecanica, Organizatia pentru Promovarea Transportului Alternativ in Romania si ActiveWatch, doreste sa evidentieze necesitatea utilizarii eficiente a spatiului public.

tu esti traficul
pregatiri

Un numar de 60 de soferi, 60 de biciclisti si 60 de calatori cu transportul in comun au demonstrat care este spatiul ocupat in trafic de fiecare dintre cele trei mijloace de transport.

Mi s-a parut interesant faptul ca o parte din biciclete au fost aduse tot cu masina!

bicicleta din masina
mijloace de transport

Si apropo de masini am vazut si doua automobile interesante, probabil numa bune pentru retroparada: Dacia 1310, dar varianta tunata!

dacia 1310 tunata
tunning

Si Volkswagen broscuta (beetle):

vw broscuta
broscuta vw

Tot ca fapt divers autobuzul Mercedes Citaro, folosit de RATB, are o capacitate de 27 de scaune si 79 de locuri in picioare si acest mijloc de transport mi se pare mie solutia cea mai buna pentru utilizarea eficienta a spatiului public.

Space taken by 60 people romania bucuresti
Space taken by 60 people

Bicicletele vor fi o solutie mai buna abia dupa ce se rezolva problema cainilor fara stapin (se pare ca decesul lui Ionut nu a fost un motiv suficient de puternic ca sa se rezolve respectiva problema).

Conceptul demonstrat pe Calea Victoriei nu este nou si nu este o idee româneasca; este reproducerea fotografiei „Space taken by 60 people” realizata pentru prima data in anul 2001, in Germania.

Alte imagini de la campania “Tu esti traficul!” pot fi vazute la Galeria foto, iar cele trei fotografii oficiale, realizate de fotograful Cristian Vasile, pot fi vazute la portocalamecanica.ro .

fotostefan

One thought on “Campania “Tu esti traficul!” pentru rezolvarea aglomeratiei din trafic”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.