Canon EOS R5 si EOS R6 – mirrorless-uri pentru performanta maxima

Canon a anunţat lansarea modelelor EOS R5 şi EOS R6, două aparate foto full frame mirrorless avansate, ce folosesc revoluţionarul sistem EOS R, realizat având la bază Montura RF.

poza aparate foto mirrorless Canon EOS R5 si EOS R6
Canon EOS R5 si EOS R6

Modelul EOS R5, dedicat fotografilor profesionişti, realizează fotografii de 45 megapixeli cu până la 20cps1 şi este primul aparat foto full frame mirrorless din lume care poate înregistra intern în format 8K RAW până la 29.97cps şi 4K la 120p.

EOS R6 este ideal pentru fotografii amatori şi profesionişti care trec la utilizarea aparatelor foto mirrorless care oferă mai multe oportunităţi. Acesta realizează fotografii de 20,1 megapixeli la 20cps1, înregistrări video 4K până la 60p şi Full HD până la 120p. Nici un alt aparat nu se apropie de viteza şi rezoluţia modelelor EOS R5 şi EOS R6.

filmare aparat foto mirrorless
filmare – Canon R5

Am impresia că cele două aparate foto mirrorless de la Canon reprezintă și primul pas către numerotarea camerelor fără oglindă, cum fac și cu seria actuală de DSLR-uri. Astfel noul Canon R5 pare a fi un echivalent serios și chiar peste Canon 5D Mark IV în timp ce EOS R6 reprezintă echivalentul seriei 6D.

Tehnologia cu senzor CMOS de generaţie viitoare, combinată cu obiectivele RF de înaltă performanţă, le permit utilizatorilor să surprindă noi detalii la cele mai mari viteze întâlnite în industrie. EOS R5 şi EOS R6 pot fotografia cu până la 20cps1 cu declanşatorul electronic complet silenţios, cu expunere automată completă (AE) şi cu urmărirea focalizării automate (AF). Utilizatorii vor folosi cu încredere aceste două modele atât la fotografiere, cât şi la filmare şi vor obţine rezultate de excepţie în orice locaţie, fără a deranja subiecţii. Declanşatorul mecanic oferă fotografiere continuă la mare viteză cu până la 12cps1.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Pentru prima dată în gama EOS, modelele EOS R5 şi EOS R6 sunt dotate cu Stabilizator de Imagine In-Body (IBIS) cu 5 axe, un avantaj pentru utilizatorii de orice tip de obiective. Creată pentru a putea fi folosită împreună cu sistemul IS al obiectvelor RF, soluţia a fost gândită astfel încât obiectivele RF şi senzorul să ajute la corectarea înclinării și a oscilației, iar senzorul corectează axele X-Y şi mişcările de rotaţie. Acest sistem de stabilizare inteligent corectează până la 8-stops2 – cel mai bun stabilizator de imagine din lume2 – asigurând noi niveluri de creativitate pentru fotografiere la viteze mici sau filmare fără trepied.

canon r5 mirrorless filmare video profesional
Canon R5

Diametrul extins al Monturii RF permite luminii să pătrundă pe întreaga suprafaţă a senzorului, chiar dacă mişcarea senzorului a fost inclusă în stabilizatorul de imagine in-body. Diametrul de 54mm le permite obiectivelor RF să fie dotate cu cercuri mari de imagine ce facilitează deplasarea sistemului IS central. Datorită acestui lucru, anumite obiective non-IS RF, precum RF 85mm F1.2L USM sau RF 28-70mm F2L USM pot obţine o stabilizare a imaginii de până la 8-stops2.

Utilizatorii de obiective EF se vor bucura de o stabilizare a imaginii îmbunătăţită, întrucât stabilizatorul de imagine inclus lucrează concomitent cu obiectivele EF dotate cu stabilizator de imagine, pentru a asigura corectarea mișcărilor de rotație şi a axei X-Y. Mai mult, şi obiectivele non-IS EF vor beneficia de corectarea pe 5 axe asigurată de stabilizatorul de imagine inclus la modelele EOS R5 şi EOS R6.

Menţineţi claritatea

Tehnologia procesorului DIGIC X, care stă la baza modelelor EOS R5 şi EOS R6 – aceeaşi tehnologie folosită şi la apreciatul model EOS-1D X Mark III – este compatibilă cu senzorul Dual Pixel CMOS AF II de generaţie viitoare, oferind o viteză şi un mod de funcţionare fără precedent. Cea mai rapidă focalizare automată din lume are loc în doar 0,05 secunde3. EOS R5 poate focaliza chiar dacă nivelul de lumină e -6EV5, în timp ce EOS R6 este primul aparat foto EOS care oferă EV minim pentru focalizare automată de -6.5EV4,5. Focalizarea automată extrem de precisă este eficientă chiar și dacă lumina este foarte slabă sau contrastul este foarte mic.

f64.ro

Sistemul iTR AF X AF a fost programat folosind Inteligenta Artificiala (AI) cu învăţare aprofundată. Modul de detectare a feţei şi a ochilor asigură claritatea subiecţilor şi când aceştia se mişcă în mod imprevizibil, chiar și cu diafragma complet deschisă. Chiar dacă o persoană se întoarce cu spatele pentru un moment, capul acesteia continuă să fie urmărit.

Urmărirea avansată, pe bază de algoritmi de învăţare aprofundată, recunoaşte faţa şi ochii oamenilor, iar acum şi pe a pisicilor, câinilor şi a păsărilor, atât în modul fotografiere, cât şi în modul filmare. EOS R5 şi EOS R6 menţin o focalizare şi urmărire de înaltă precizie, indiferent de dimensiunea, postura, orientarea sau direcţia subiectului, ajutând utilizatorii să fotografieze cu încredere chiar şi cei mai imprevizibili subiecţi.

Conexiune inteligentă

Cu Bluetooth şi Wi-Fi incluse, modelele Canon EOS R5 (5Ghz Wi-Fi8) şi EOS R6 (2.4Ghz Wi-Fi8) pot fi conectate foarte uşor la un telefon inteligent, la reţele care permit partajarea fişierelor la viteză mare şi transferul FTP/FTPS. De asemenea, această funcţie permite controlarea la distanţă a modelelor cu ajutorul aplicaţiilor Camera Connect şi EOS Utility, conectate la un PC sau Mac, prin Wi-Fi sau USB 3.1 Gen 2 de viteză mare. Livrarea de conţinut a ajuns la fel de importantă ca realizarea de fotografii şi capturi video, aşadar EOS R5 şi EOS R6 vor putea transfera automat fişiere cu imagini în platforma cloud image.canon. Acestea vor putea fi partajate, imprimate uşor sau pot fi integrate în fluxuri de lucru precum Google Photos9 ori Adobe Creative Cloud9.

Canon EOS R5: Fără compromisuri

poza aparat foto mirrorless senzor full frame canon
Canon EOS R5

EOS R5 reprezintă un salt fără precedent în tehnologia mirrorless şi este modelul EOS6 cu cea mai mare rezoluţie întâlnită vreodată. Procesorul DIGIC X, senzorul CMOS şi obiectivele RF funcţionează împreună pentru a obţine o calitate avansată a imaginii şi o rezoluţie ce depăşeşte 45 de megapixeli. Focalizarea automată cu acoperire7 de până la 100%, cu 5.940 de puncte de focalizare care pot fi selectate şi intervalul ISO de 100-51.200 menţin focalizarea clară pe subiect chiar şi în condiţii de luminozitate extrem de scăzută. Sloturile duale pentru card sunt compatibile cu cardurile CFexpress de mare viteză şi cu cardurile SD UHS II amplasate într-o carcasă de magneziu rezistentă la condiţiile nefavorabile.

Citește și: Fotoplimbare in Delta Vacaresti – Fotografii cu Canon EOS R

Profesionişti pot realiza filmări interne incredibile 8K 12-bit RAW folosind întreaga lăţime a senzorului, pentru un rezultat cu aspect cinematografic, cu urmărire continuă a ochilor şi a feţei oamenilor şi animalelor. De asemenea, EOS R5 stabileşte noi standarde pentru videografii care filmează în 4K.

Canon EOS R5 mirrorless full frame performant
EOS R5 mirrorless full frame

Filmare 4K DCI (full frame) şi 4K UHD la rate de cadru de până la 120p (119,88cps) şi calitate 4:2:2 10-bit, asigurând o rezoluţie mare şi filmare slow-motion fină cu focalizare automată completă. Utilizatorii care vor calitate 4K la cel mai înalt nivel, pot folosi modul 4K HQ pentru a reproduce detalii incredibile la rate de cadru de până la 30p, prin suprascriere internă a filmării 8K.

Înregistrare video internă 8K RAW de până la 29,97cps (nedecupată)
Captură video internă 8K până la 29,97cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
Captură video internă 4K până la 119,88cps (nedecupată) în 4:2:2 10-bit cu Canon Log (H.265) sau 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
4:2:2 10-bit cu Canon Log sau 4:2:2 10-bit cu ieşire HDR PQ via HDMI la 4K 59,94cps

La cererea utilizatorilor, am adăugat modelului EOS R5 un multicontroler, pe lângă focalizarea automată cu touch&drag folosind ecranul tactil rabatabil de 3,2 inchi cu rezoluţie de 2,1 milioane de puncte. Datorită funcţiei Dual Pixel RAW, corectarea focalizării şi a contrastului în fundal şi modificarea luminii în portrete sunt posibile după realizarea capturii, astfel încât veţi avea nenumărate posibilităţi creative. Vizorul electronic de 0,5 inchi (EVF) are refresh la 120cps cu o rezoluţie de 5,76 milioane de puncte, oferind o imagine mult mai fidelă decât cea obţinută printr-un vizor optic.

Canon EOS R6: Excelenţă completă

poza aparat foto mirrorless Canon EOS R6
Canon EOS R6

Ca şi EOS R5, EOS R6 beneficiază de funcţiile excelente specifice Sistemului EOS R, oferind fotografilor amatori ocazia să facă fotografii extrem de clare şi filme din mână. Având cea mai bună viteză din clasa sa şi calitate full frame, EOS R6 este un aparat foto puternic şi versatil, care depăşeşte aşteptările fotografilor amatori şi ale celor semi-profesionişti din toate domeniile. Fotografii amatori de sporturi şi animale sălbatice vor putea surprinde fără probleme acţiunile cu deplasare rapidă, folosind o viteză de fotografiere de 20cps1 şi având o flexibilitate de până la 6.072 de puncte AF selectabile, precum şi moduri de urmărire cu focalizare automată, bazată pe învăţare aprofundată, a feţei şi a ochilor şi animalelor. Acest model, cu senzor CMOS de 20,1 megapixeli, este dotat cu numeroase tehnologii şi capacităţi pe care le regăsim şi la modelul EOS-1D X Mark III, oferind un interval ISO auto de 100-102.400. Acesta le permite utilizatorilor să obţină imagini clare în condiţii de luminozitate extrem de scăzută, de exemplu la nunţi, şi oferă mai multă flexibilitate şi opţiuni.

Canon EOS R6 mirrorless performant
Canon EOS R6

Venind în ajutorul creatorilor de conţinut cărora li se cere tot mai des să producă atât fotografii perfecte, cât şi filmări excelente, inovatorul model EOS R6 poate filma la rezoluţie 4K UHD cu până la 59,94cps obţinute prin suprascriere din 5.1K. Realizarea de filmări slow-motion incredibile cu suport AF folosind Full HD de până la 119,88cps. În timpul filmărilor, afişajul zebra poate fi folosit ca ghid pentru a regla expunerea, fiind deosebit de util în zonele supraexpuse. Având opţiunea de înregistrare internă în 8-bit H.264 sau 10-bit YCbCr 4:2:2 H.265 şi Canon Log, utilizatorii se pot bucura de o flexibilitate incredibilă la post-producţie.

Vizorul electronic de 0,5 inchi cu 3,69 de milioane de puncte, cu o rată de refresh de până la 120cps are un lag minim, este ideal pentru fotografierea de sporturi şi oferă o perspectivă transparentă şi ofertantă pentru fotografierea subiecţilor. Ecranul LCD rabatabil de 3 inchi, cu 1,62 de milioane de puncte încurajează fotografiere din unghiuri creative. Sloturile duale pentru card le permit utilizatorilor să folosească 2 carduri SD UHS II şi să înregistreze pe ambele carduri simultan, având posibilitatea de a înregistra în diferite formate pentru siguranţă, securitate şi viteză.

Canon EOS R5 şi EOS R6 vor fi disponibile începând cu luna august-septembrie 2020, la un preț de aproximativ 22.299 lei, respectiv 13.349 lei

Echipamentele Canon din seria EOS R sunt disponibile la vanzare la F64PhotosetupeMAG

Au fost lansate și trei noi accesorii EOS

LP-E6NH

O nouă baterie cu durata de viaţă mai lungă, oferită împreună cu modelele EOS R5 şi EOS R6, compatibilă cu toate aparatele foto existente care folosesc baterii din gama LP-E6. LP-E6NH înlocuieşte LP-E6N, cu o capacitate crescută de 14%, ajungând la 2130mAh. Aceasta le permite utilizatorilor să folosească mai mult timp aparatul foto, menţinând compatibilitatea cu produsele şi accesoriile existente.

Grip pentru baterie BG-R10

Permite folosirea extinsă, neîntreruptă împreună cu EOS R5 şi EOS R6, şi este ideal pentru fotoreporteri, pentru cei care fotografiază nunţi sau animale sălbatice. Noul grip pentru baterie le oferă utilizatorilor posibilitatea de a alimenta aparatele folosind două baterii (LP-E6/N/NH). De asemenea, gripul oferă comenzi duble, pentru facilitarea utilizării pe verticală a aparatelor foto.

WFT-R10

Un transmiţător asemănător cu gripul pentru baterii, cu WI-FI şi antene MIMO 2×2 pentru transmisie mai rapidă şi pe o rază mai lungă, compatibil cu Canon EOS R5. WFT-R10 are şi capacitate de procesare în reţea, fiind compatibil cu SFTP via Wi-Fi. Beneficiază de viteză de un gigabit prin portul pentru ethernet.

1 Condiţii pentru fotografiere continuă până la 20cps sau 12cps

Obturator mecanic/ electronic prima perdea:

Până la aproximativ 12 cps cu urmărire AF/AE. La folosirea obiectivelor RF şi a anumitor obiective EF. Pentru lista de obiective compatibile, consultaţi website-ul oficial Canon. Vitezele de fotografiere în rafală variază până la 3 etape, în funcţie de tipul bateriei, nivelul de încărcare al bateriei, numărul de baterii, obiectivele folosite, temperatura, setarea funcţiei Wi-Fi încorporate (Pornit/Oprit) şi dacă folosiţi sau nu un grip pentru baterie şi o unitate WFT (doar EOS R5), un dispozitiv de cuplare DC sau un adaptor de alimentare USB. Pe lângă factorii mai sus menţionaţi, viteza maximă de fotografiere în rafală poate scădea din cauza timpului de expunere, din cauza diafragmei, a utilizării bliţului, a procesării fluctuaţiilor luminii, din cauza condiţiilor în care se află subiectul sau a luminozităţii (mai ales într-un loc întunecat).

Obturator electronic:

Până la aproximativ 20 cps cu urmărire AF/AE. Valabil pentru anumite obiective RF/EF, când diafragma este deschisă complet. Pentru lista de obiective compatibile, consultaţi website-ul oficial Canon. Viteza de fotografiere diferă în funcţie de timpul de expunere, setările diafragmei, deschiderea diafragmei în timpul fotografierii în rafală, condiţiile subiectului, luminozitate (mai ales într-un loc întunecat) şi tipul de obiectiv.

2 Cel mai bun stabilizator de imagine din lume, aproximativ 8.0 stops

Dintre aparatele foto digitale cu obiective interschimbabile. Valabil la 9 iulie 2020 (cercetare efectuată de Canon). Conform standardului CIPA, 8.0 stops cu RF 24-105mm F4 L IS USM la o distanţă focală de 105mm. În funcţie de momentul achiziţionării, firmware-ul obiectivului trebuie actualizat. Stabilizatorul de Imagine oferă aceeaşi calitate pentru modelul EOS R5 şi pentru modelul EOS R6.

3 Cea mai rapidă viteză de focalizare automată de 0,05 sec

Dintre aparatele foto mirrorless digitale cu obiectiv interschimbabil, dotate cu senzor de imagine full frame echivalent 35 mm, cu AF cu detectarea fazei în planul imaginii şi cu AF cu detectarea contrastului. Viteza de focalizare automată a EOS R6 este aceeaşi cu a modelelor EOS R, EOS RP şi EOS R5. Disponibil începând cu 9 iulie 2020. (Pe baza cercetărilor Canon). Calculat în funcţie de viteza de focalizare automată rezultată, măsurată conform ghidului CIPA. (Variază în funcţie de condiţiile de utilizare şi de obiectivele folosite.) Metodă de măsurare internă.
[Condiţii de măsurare]

Luminozitate la focalizare: EV 12 (temperatura camerei, ISO 100)

Moduri de utilizare: M

Obiectiv folosit: RF24-105mm F4L IS USM (la distanţă focală de 24mm),

Fotografiere cu acţionarea butonului declanşator,

Metodă de focalizare automată: AF 1 punct (cu punct AF central)

Operare AF: AF un cadru

4 Primul aparat foto EOS care oferă EV minim pentru focalizare automată de EV-6.5

Dintre aparatele foto digitale Canon cu obiective interschimbabile. Valabil la 9 iulie 2020 (cercetare efectuată de Canon). Conform standardului Canon.

5 În timpul fotografierii, cu un obiectiv cu f/1.2, punct AF central, AF un cadru, la 23°C/73°F, ISO100. Exceptând obiectivele RF cu strat pentru atenuarea defocalizării.

6 Cea mai mare rezoluţie întâlnită la aparatele foto EOS

Dintre aparatele foto digitale Canon cu obiective interschimbabile. Valabil la 9 iulie 2020 (Pe baza cercetărilor Canon). Conform testelor realizate de Canon în conformitate cu ghidul CIPA cu graficul de rezoluţie ISO 12233.

7 Orizontal: 100% × Vertical: 100% (Maxim aprox.) Zonă acoperire AF

Aplicabil când este afişat cadrul pentru subiect în timpul utilizării modului de focalizare automată cu urmărire faţă şi cu obiective RF (exceptând RF 600mm F11 IS STM/ RF 800mm F11 IS STM şi extenderul pentru obiective RF), obiective EF (cu excepţia câtorva produse actuale), EXTENDER EF (III) (în funcţie de modul AF zonă al obiectivului). Anumite scene şi subiecte pot fi indisponibile. Pentru mai multe detalii referitoare la obiectivele compatibile, vă rugăm să consultaţi website-ul oficial Canon.

8 Utilizarea funcţiei şi a frecvenţelor Wi-Fi poate fi restricţionată în anumite ţări sau regiuni.

9 Utilizatorii trebuie să aibă conturi de Google photos sau Adobe Cloud pentru a folosi aceste funcţii şi trebuie să se înregistreze pe image.canon înainte de utilizare.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.