Canon G15

După Canon G12, producătorul japonez de aparate foto ne-a făcut o surpriză numită G1 X, care în locul senzorului specific aparatelor foto compacte, Canon G1 X a venit cu unul APS-C, specific DSLR-urilor. Dar din păcate el a crescut preţul aparatului destul de mult, depăşind chiar şi unele modele mirrorless de pe piaţă.
Acum Canon prezintă G15, urmaşul de fapt şi de drept al lui G12.

canon g15
Canon G15

Corpul lui Canon G15 este vizibil mai subţire decât al lui G12Ecranul rabatabil al lui G12 a fost înlocuit la G15 cu unul fix. Obiectivul a fost la rândul său modificat şi aparatul se laudă acum cu o plajă focală de 28-114 mm (zoom 5x) cu F1.8-2.8. Acesta se numara printre cele mai luminoase obiective cu zoom de la un aparat foto compact.
Senzorul lui G15 are aceleaşi dimensiuni ca la G12, adică 1/1.7”, dar rezoluţia a fost crescută de la 10 MP la 12,1 MP. Și ecranul a fost modificat, fiind mai mare şi are o rezoluţie mult mai bună.

canon butoane
Canon G15

După cum vedeți în imaginea de mai sus Canon G15 a pierdut o rotiţă de pe latura superioară. Cele două prezente aici controlează modul de fotografiere şi compensarea de expunere. În locul celei de-a treia a fost amplasat un blitz ce se integrează în carcasă.
Cardul se află în acelaşi locaş cu bateria, iar pe spatele lui Canon G15 a apărut un buton dedicat pentru filmare. Canon G15 va fi disponibilă pe piaţă în luna octombrie, la un preţ estimativ de 500 €.

fotostefan

2 thoughts on “Canon G15”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.