Canon R5 poate filma 8K doar pe perioade scurte

Canon R5, aparatul foto mirrorless full frame recent lansat, are probleme din cauza încălzirii în timpul filmării 8K.

poza aparat foto mirrorless senzor full frame canon
Canon EOS R5

Câțiva fotografi, care au avut ocazia să testeze modelele Canon R5 și R6, au atras atenția că acestea se încălzesc în timpul filmării 8K.

Se pare că dimensiunile scăzute și hardware-ul puternic de la interior duc la situații în care EOS R5 se supraîncălzește, deci nu vei putea filma în rezoluție 8K sau 4K pe perioade nelimitate.

Deocamdată soluția este să filmezi câteva minute, iar apoi trebuie să aștepți câteva zeci de minute până se răcesc componentele încinse.

Este important de menționat că valorile menționate mai jos sunt valabile pentru o temperatură ambientală normală de 20 – 23 de grade. În soare puternic, aceste valori pot să scadă.

De exemplu, filmarea 8K la 30 de cadre pe secundă, cea mai înaltă calitate posibilă pe o cameră mirrorless în acest moment, poate funcționa timp de numai 20 de minute, fie în format compresat, fie în format RAW. Apoi, în 4K la 120 de cadre pe secundă, poți filma chiar mai puțin: 15 minute.

În 4K la 60 de cadre pe secundă poți filma însă fie 35 minute, fie 25 minute dacă folosești modul APS-C Crop cu oversampling de la rezoluție 5.1K. Apoi, chiar și 4K la 30 de cadre pe secundă poate fi limitat la numai 30 de minute de înregistrare dacă folosești modul de oversampling la rezoluție 8K.

powerlaptop.ro

Singurele moduri care nu opresc filmarea din cauza căldurii sunt 4K la 30 de cadre pe secundă pe întregul senzor și modul APS-C Crop în cu oversampling la 5.1K. Canon recomandă prima setare pentru interviuri și evenimente, în timp ce 4K APS-C este mai bun pentru producții sportive și crop în rezoluție 1080p.

Canon EOS R5 incalzire video 8k timpi asteptare
EOS R5 si R6 – probleme incalzire video 8K

Pentru modeleul Canon EOS R6, în schimb, Canon spune că toate setările de filmare 4K vor avea limite. De exemplu, în 60 de cadre pe secundă, poți filma 30 sau 35 minute. În funcție de modul full-frame sau APS-C, iar în 30 de cadre pe secundă poți filma maximum 40 de minute.

Citește și: Canon PowerShot G7 X Mark II review

Ca timpi de așteptare pentru răcire, sunt oferite câteva valori orientative. De exemplu, dacă filmezi cu EOS R5 în 8K până când se oprește din cauza căldurii, vei mai putea filma încă 3 minute după 10 minute de așteptare, sau poți aștepta 20 de minute pentru încă 8 minute de înregistrare. Pentru 10 minute de așteptare poți filma încă 10 minute de material 4K la 60 de cadre pe secundă.

timpi asteptare racire canon eos r5 r6 video 8k
timpi asteptare racire Canon EOS R5 R6

Canon recomandă celor care vor filma 8K unul din cele două mirrorless-uri:

•Set Overheat Control function to “ON” (default). When the overheat control function is enabled, the movie size and frame rate are automatically changed while the camera is in standby mode to suppress the rise of the internal temperature
•Between recordings, it is recommended to turn off the camera
•Position the camera out of direct sunlight
•Use an external fan to dissipate heat

Rămâne de văzut dacă firma japoneză va găsii o soluție pentru a prevenii sau reduce și mai mult efectele căldurii asupra mirrorless-urile EOS R5 și EOS R6.

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Voi publica și alte articole, așa că poți să urmărești blogul sau să te abonezi cu un click aici și nu uita să confirmi abonarea (uneori trebuie să verifici și folderul Spam).

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.