Cardul Revolut folosit in vacanta la New York – SUA

Cred că foarte multe persoane au auzit de cardul Revolut, plus că s-a scris mult despre el, dar am zis că poate este util să vă spun și eu experiența mea cu acest card bancar.

poza statuia libertatii apus calatorie america cardul revolut
Vacanta New York

Procedura pentru obținerea unui card Revolut este destul de simplă. Vă înscrieți pe site-ul lor, furnizați datele din cartea de identitatea, un selfie, parcă și o poză după buletin, iar după confirmarea înscrierii așteptați poșta sau curierul să vi-l aducă acasă. Teorectic durează două sătămâni, dar eu am așteptat cel puțin dublu.Din când în când găsiți promoții prin care vi se livrează cardul gratuit. Eu am plătit o taxă de transport de 28 lei pentru cardul Standard.

Mi-a plăcut mult ambalajul, îl mai am pe undeva păstrat ca amintire, dar și culoarea vie a plasticului.

fotografie cardul revolut standard poza
Card Revolut Standard

Dacă nu doriţi un card fizic ci doar unul virtual, pentru cumpărături online, acela este gratuit şi vine cu aplicaţia mobila. De asemenea, pentru ca aplicaţia să funcţioneze, trebuie să adaugi un card bancar existent de unde se va face transferul de bani către cardul prepaid Revolut.

Pentru confirmare trebuie adăugaţi, în cardul Revolut, 50 de lei, din care se plătește taxa de transport, iar restul îi poţi transfera înapoi în contul tău bancar odată finalizata înregistrarea sau îi poţi păstra pentru eventuale plăți sau comenzi online.
Ai un iban, un număr şi un nume pe acest card deci nu există o diferenţă de aspect între un card Revolut şi un card de debit.

Din august 2019 cardurile Revolut beneficiază și de 3D Secure Payments pentru plățile online. Cred că și directiva Uniunii Europene – Revised Payment Service Directive (PSD2) – a urgentat cumva introducerea sistemului 3DS, de altfel folosit de multe magazine online.

Avantajele cardului Revolut nu sunt puține, dar principalul avantaj al cardului se observă când îl folosiți în călătorii în străinătate, cel puțin asta este părerea mea. Plățile se fac la un curs de schimb valutar avantajos, mai puțin în weekend. În weekend conversia nu este atât de grozavă precum cea din timpul săptămânii şi există, pe deasupra, un comision care se aplică în weekend pentru astfel de tranzacţii.

sportmaniac.ro

Cardul virtual, aplicația, este alt avantaj. Dacă puteți face plata online, nici nu trebuie să scoți cardul fizic din portofel. Acel card virtual nu este expus niciodată. Există doar în aplicație și doar tu ai acces la el. În plus, poți cumpăra fără să ai cardul fizic la tine sau pe lângă tine.

Găsiți multe recenzii pe Internet despre avantajele Revolut, ba chiar site-ul în sine oferă multe detalii și are o comunitate numeroasă în care utilizatorii își împărtășesc părerile.

Eu vă povestesc cum l-am folosit în New York, în vacanța de vară în SUA, dar și prin aeroporturile la călătoria spre România.

poza manhattan One World Observatory new york
Manhattan vazut din One World Observatory

Plata cumpărăturilor și a hotelului în timpul călătoriilor a fost principalul motiv pentru care mi-am făcut cardul Revolut. Ma cam săturasem să folosesc cardul de la altă bancă și să plătesc la un curs de schimb mai mare decât cel oficial.

PROMOȚIE: Până pe 7 octombrie 2019, primești 50 de lei de la Revolut dacă vei comanda un card pentru prima dată. Citește aici detaliile!

După ce avionul a aterizat pe aeroportul JFK (vezi aici alte detalii) am deschis telefonul și la un moment dat am primit de la Revolut un mesaj de bun venit în USA și ceva de genul să mă bucur să folosesc cardul la cumpărături.
De altfel, atunci când călătoriți și aveți un card Revolut se recomandă să aveți roaming-ul și GPS-ul activat, din câte am înțeles aceasta este una din măsurile de securitate folosite de Revolut pentru cardurile lor.

new york vazut din Rockefeller Center obiectiv turistic america
zgarie nori vazuti din Rockefeller Center

În New York nu am avut nici o problemă să plătesc cu Revolut la magazine, muzee și pe la două restaurante. Mi se pare că doar la cumpărarea cardului de metrou mi s-a cerut un cod poștal (zip code) și am intodus codul 99999.

cardul revolut plata calatorie cumparaturi new york america
plati

De cele mai multe ori la sume mai mici de 20 dolari americani nici nu a trebuit să folosesc codul PIN al cardului, indiferent dacă foloseam sistemul clasic sau contactless (în New York se numea tap in parcă). După fiecare plată, Revolut îmi trimitea un mesaj cu detaliile plății și mi se oferea posibilitatea de a vota (acorda stele) cât am fost mulțumit de efectuarea plății. Orice plată se înregistrează, de asemenea, în timp real în aplicaţia mobila.

cardul revolut pareri calatorie vacanta new york usa
New York – cumparaturi – plata Revolut

Eu nu am fost nevoit să retrag dolari de la ATM-urile din New York, dar am înțeles că la unele s-ar aplica o taxă de 1 sau 3$ per tranzacție, dar sunt și ATM-uri care nu au taxe suplimentare, doar că trebuie căutate cu atenție.

poza replica statuia libertatii muzeu brooklyn america
replica statuia libertatii – muzeul de arta Brooklyn

Alt amănunt care trebuit știu dacă veți călătorii în America și veți mânca pe la vreun restaurant, de cele mai multe ori nota de plată include opțiuni pentru bacșiș (10%, 15% , 20% am văzut eu pe la unele restaurante). Atunci când veți alege una din varinatele de bacșiș și chiar ar fi bine să lăsați căci așa funcționează la ei sistemul acesta de servicii, acesta va fi deseori procesat ca a doua tranzacție, astfel încât va apărea că fondurile sunt deduse de două ori din cont. Una dintre tranzacții va fi rambursată, în mod normal într-o zi sau două, iar fondurile vor fi disponibile din nou. Acest lucru este valabil pentru orice tip de card, nu doar Revolut.

vivacredit.ro

La întoarcerea în Romania am folosit cardul la cumpărături în aeroportul Charles de Gaulle Paris (CDG).

Citește și: One World Observatory – impresii de calatorie si imagini foto-video

Revolut nu percep comision la retragere echivalentă cu suma de 800 de lei pe lună sau la transferul către alte conturi, fie ele Revolut sau o bancă locală.

Citiţi foarte bine lista cu băncile care nu percep comision intern sau care nu fac o conversie dublă. De asemenea, în străinătate, când retrageţi bani optaţi pentru opţiunea care nu va face conversia în moneda locală (Always cancel DCC offer – always choose local currency)

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Cardul Revolut, chiar și varianta Standard, are multe beneficii, pe unele încă nu le-am folosit (ca de exemplu transferul între utilizatori de Revolut). Aplicația Revolut are update-uri destul de des. Sper că asta este un semn bun!

Sincer, cardul Revolut merită să-l aveți dacă veți călătorii în străinătate. Cheltuiești bani aproape oriunde în lume, în peste 150 de monede, fără taxe și comisioane ascunse, la un curs de schimb valutar foarte bun. Pentru plățile online trebuie să vă documentați.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Acest articol este informativ și se bazează pe experiența personală până la data publicării acestui articol. Sunt multe alte detalii ce trebuie verificate înainte de a obține un astfel de card. Verificați cu atenție toate detaliile, cerințele și condițiile pentru acele opțiuni pe care le veți folosi cel mai des.

Dacă vrei să ai cont de Revolut, poți da click aici să-ți faci unul și vei primi bonus 50 de lei, după ce îți verifici identitatea, alimentezi contul și comanzi primul tău card fizic Revolut.

fotostefan

6 thoughts on “Cardul Revolut folosit in vacanta la New York – SUA”

  1. Salut Stefan,
    Sunt in statele unuite de cateva zile si nu reusesc sa platesc cu cardul revolut, sa intamplat sa gresesc pinul de trei ori dar l-am resetat din aplicatie acum imi spune mereu ca “sa depasit numarul de incercari PIN”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.