Castelul Sant’Angelo din Roma – fotografii realizate in decembrie 2016

Roma are foarte multe obiective interesante iar în cele 5 zile petrecute în capitala Italiei abia am reuşit să le vizitez pe cele mai populare. M-am bucurat că am reuşit să ajung şi la castelul Sant’Angelo, unde am văzut Roma de sus.

poze Castelul Sant'Angelo din Roma
Castelul Sant’Angelo din Roma

Cum spuneam într-o postare anterioară colinele Romei nu sunt chiar aşa înalte, dar din fericire sunt alte posibilităţi să vedeţi oraşul de sus; castelul Sant’Angelo fiind o variantă.

fotografii Castelul Sant'Angelo Roma Italia
Castelul Sant’Angelo

Castelul Şanţ’Angelo (Castelul Îngerilor) din Roma a fost iniţial conceput ca mausoleu pentru impãrâtul Hadrian (76–138) şi urmaşii lui, ulterior a fost modificat în castel de papi.
Aflat în Trastevere, un cartier boem, care în traducere literalã înseamnã ”peste Tibru”, adică malul stâng al Romei, castelul Sant’Angelo a fost reședintã papalã timp de 1000 de ani. Un viaduct de la Vatican permitea pontifilor să se retragă aici în situaţii de criză.

ottobroker.ro

Castelul Sant’Angelo a fost iniţial construit de Împăratul Hadrian ca mausoleu. Construcţia a început în anul 123 d.Ch. şi a fost terminată în anul 139 A.D., în timpul domniei sucesorului lui Hadrian, Antoninus Pius. Clădirea era formată dintr-o baza pătrată, lată de 89 de metri pe care s-a amplasat o structura cilindrică cu coloane şi cu un diametru de 64 de metri. În vârful cilindrului era un tumul de lut pe care se afla o statuie a lui Hadrian.

fotografii Castelul Sant'Angelo Roma Italia
statuie pod castelul Sant’Angelo

Mausoleul a fost legat de oraş, de pe partea cealaltă a râului, printr-un pod nou construit, Pons Aelius. Podul este astăzi cunoscut sub numele de Pont Sant’Angelo iar statuile de pe acest pod au fost adăugate mult mai târziu în timpul Renaşterii.

poze pod Castelul Sant'Angelo Roma Italia
pod – Castelul Sant’Angelo

Mausoleul lui Hadrian a găzduit rămăşiţele pământeşti ale împăratului şi ale succesorilor săi până la Caracalla.
Între anii 270 şi 275 d.Ch., în timpul construcţiei zidurilor Aureliene, mausoleul lui Hardian a fost fortificat şi inclus în Zidul Aurelian din jurul Romei. Din acel moment clădirea a devenit uşor uşor o fortăreaţa iar în 1277 a fost achiziţionat de papalitate care a folosit clădirea drept refugiu în caz de pericol.

Un coridor secret, cunoscut sub numele de Passetto di Borgo, face legătură între Sant’Angelo şi Vatican. Coridorul a fost folosit de Papa Clement al VII-lea şi de Garda Elveţiană, pentru a se retrage din calea armatei lui Charles de Bourbon în timpul invaziei oraşului Roma din 1527. În ziua de astăzi, coridorul repectiv poate fi vizitat uneori.

poza interior castel sant'angelo
in castel

În partea de sus a fortăreţei se găseşte o statuie a unui înger ridicată de un sculptor flamand din secolul al 18-lea – Pieter Verschaffelt. Statuia din bronz a luat locul uneia mai vechi care era însă din marmură. Statuia înfăţişează un înger care, conform legendei, şi-a făcut apariţia în vârful fortăreţei în anul 590 şi în mod miraculos a pus capăt epidemiei de ciumă care infestase întreagul oraş Roma. După acel moment clădirea a primit numele de Castel Sant’Angelo.

poza inger castel sant'angelo roma italia
Ingerul castelului

În prezent castelul are chiar şi un mic restaurant sus aproape de ultimul etaj, iar dacă aveţi timp, mergeţi acolo şi seară, castelul fiind frumos luminat.
Castelul Sant’Angelo a fost scena unor secvențe din cartea ”Îngeri și Demoni” , scrisă de Dan Brown, carte ce a fost ecranizată într-un film cu același nume (Angels & Demons).

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Alte poze pot fi văzute la Galeria Foto.

cel.ro

Informaţii utile:
– site: www.castelsantangelo.com
– cost bilete: – 15.5 Euro/adult (Roma Pass vă oferă o reducere, eu parcă am plătit doar 6 Euro)
– 10.5 Euro 18-25 ani

fotostefan

4 thoughts on “Castelul Sant’Angelo din Roma – fotografii realizate in decembrie 2016”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.